Senior

Att träna är att leva

Att vara i god kondition motverkar trötthet och ger ökad livslust. Att hålla musklerna i trim ger dig styrka och kraft att möta vardagens alla prövningar. Regelbunden träning ger kropp och själ bästa tänkbara förutsättningar för ett långt och välmående liv.

Seniorklubben vänder sig till personer fyllda 65 år. Träna gym, konditon och gruppträning obergärnsat på alla STC-klubbar i Sverige till ett förmånligt pris. Idag tränar över 10.000 seniorer hos STC och ständigt övertygas vi av att det aldrig är försent att börja träna, men alltid för tidigt för att sluta. Våra klubbar fyller numera en mycket viktig funktion som social mötesplats för våra äldre.

Bli medlem

Lokala avvikelser kan förekomma.

Frågor och svar om seniorträning

Varför skall man träna när man börjar komma upp i åren?
Den naturliga nedbrytningen börjar redan vid 30-40 års åldern. Fortsätter du träna så bromsar du nedbrytningen något avsevärt,. Och du håller dig pigg och stark längre!

Vad ger det för effekter på hälsan att träna som senior?
Kondition/styrketräning gör att du både ser och känner dig yngre. Fysisk aktivitet minskar även risken för hjärt/kärlsjukdomar, demens, alzheimers, högt blodtryck, tjocktarmscanser och diabetes.

Du förbeygger dessa sjukdomar med hjälp av träning men i vissa fall kan du även bota dom.

Borde man inte spara på krafterna när man blir äldre?
Inaktivitet i äldre dagar innebär att kroppens muskler bryts ned, och det i sin tur bidrar till fler sjukhusbesök och mediciner.

Att träna ger bättre livskvalitet!

Många äldre är ensamma, vad kan man göra åt det?
Träning på äldre dagar innebär en stor social faktor, man träffar människor i sin egen ålder, fikar efter träningen och får en trevlig stund på dagen!

Äldre och rörelsehindrad, funkar det att träna?
Om du t.ex sitter i rullstol kan du göra stolsaerobic, stretcha, och lyfta vikter. Inget är omöjligt och all träning är bra träning!

Jag har ingen balans och halkar när det är halt ute, kan träning förbättra balansen?
Träningen bidrar till mycket god balans, du får muskler, detta i sin tur gör att du blir stabil och inte ramlar och slår dig lika lätt!

Personlig träning

Maximera dina resultat med en personlig tränare! Våra PT motiverar dig till en roligare och effektivare träning.

Personlig träning »

Bli medlem

Vad har du för mål? Med en mängd olika medlemskap hittar du enkelt rätt träningskort för dina behov och önskemål.

Våra medlemskap »
STC Magazine STC Magazine
Sidan laddar