STC ❤️ Röda Korset

Första hjälpen/HLR

Vad är HLR?

HLR är en förkortning av hjärt- och lungräddning och är en första hjälpen-behandling som ges för att få igång hjärtverksamheten och andningen hos någon som fått ett hjärtstopp. Om en person får ett hjärtstopp ökar chansen att överleva ju tidigare HLR startas genom bröstkompressioner och inblåsningar.

Första hjälpen/HLR-kurs på STC

Som medlem på STC är du varmt välkommen att delta på första hjälpen/HLR-kurser på 23 st utvalda STC-gym i februari och mars. På vissa orter erbjuds kurser för hur du utför Första hjälpen/HLR på både vuxna och barn. Det är ett begränsat antal platser så boka dig redan idag via länken nedan. Kurserna är kostnadsfria och finansieras av Myndigheten för Samhällsskydd och Beredskap (MSB).

Se orter, datum och boka din plats här

Om Röda Korset

Svenska Röda Korset är en ideell organisation som grundades 1865. Idag är Röda Korset Sveriges största humanitära frivilligorganisation med omkring 25000 volontärer i fler än 400 lokalföreningar. Röda Korset hjälper människor som drabbas av kriser över hela världen. Röda Korset har kurser i första hjälpen och till förmån för Röda Korsets arbete att sprida kunskap öppnar STC upp sina gym. Tillsammans sprider vi livsviktig kunskap!

 

Foton: Svenska Röda Korset, fotograf Johan Bävman

Webbkurs: Våga rädda liv

Lär dig första hjälpen genom Röda Korsets webbkurs.

Till webbkurs

Livsviktig kunskap: Första hjälpen/HLR-kurser på STC

Medlemserbjudande till förmån för Svenska Röda Korsets arbeta att sprida livräddande kunskap.

Till artikel