Årets fattigaste månad – tips på billig och god matlådemat

Januari är årets fattigaste månad och kan vara riktigt kärv att ta sig igenom. Efter julklappar, nyårsfirande och betalda räkningar finns det inte mycket kosing kvar. Spara dina sista slantar genom att göra storkok och bunkra matlådor. Många bäckar små, som man brukar säga.

Här kommer fyra nyttiga, matlådevänliga och vegetariska recept som inte bara är snälla mot din plånbok, utan även kroppen och miljön.

Vegetarisk lasagne

En lasagne går att variera i oändligheten. Släng i det du har hemma; linser, skivade grönsaker och en riven ostskalk. Våga experimentera, det är svårt att misslyckas! Vill du hellre köra på ett safe card kan du utgå från det här smarriga receptet med både zucchini och spenat.

https://www.coop.se/recept/vegolasagne-med-cottage-cheese-och-spenat

Italiensk spenatpaj Paj är perfekt matlådemat och blir nästan godare ju längre den får stå. Gör en stor omgång och ät tillsammans med en fräsch sallad. Den här pajen blir extra god med riven parmesan och en touch av muskot.

https://www.ica.se/recept/italiensk-spenatpaj-2054/

Majscarbonara

Pasta carbonara är en riktig klassiker. Gör en vegetarisk variant genom att byta ut baconet mot majs. Det är billigt, superenkelt och hur gott som helst – du bara måste prova!

https://undertian.com/recept/majscarbonara/

Indisk linsgryta

Dahl är en indisk linsgryta som finns i olika varianter. Kryddig, mustig, värmande och helt perfekt för kyliga (och fattiga) dagar. Dessutom är det en utomordentlig rätt att göra ett storkok på. Ät som den är, tillsammans med ris eller varför inte med lite gott naanbröd?

https://zeinaskitchen.se/daal-med-roda-linser/

Andra artiklar

Bli medlem

Bli medlem

Våra flexibla medlemskap finns i många varianter bara för att passa just dig och din träning.