3 sätt att maxa promenaden

Du behöver ingen utrustning, fyller på med D-vitamin och det fungerar lika bra som häng som för egentid. Vi pratar såklart om promenaden. Men det är skillnad på att flanera och att göra promenaden till ett träningspass. Här kommer tre tips för hur du maxar promenaden.

1. Öka promenadtempot Ju jobbigare träningen är, desto större effekt ger den. Att växla upp tempot under dina promenader är därför det enklaste knepet för att göra dem effektivare. Haka på en kompis med längre ben (eller snabbare fötter) eller sätt upp egna farthöjningar, t.ex. mellan två träd eller korsningar.

2. Gå uppför Få upp pulsen och ge din rumpa en genomkörning med backträning. Välj en runda med många backar eller leta upp en brant backe eller trappa som du går uppför flera gånger. Håll blicken högt och se till att verkligen trycka ifrån i stegen för att aktivera rumpmusklerna.

3. Lägg in styrka Precis som du kan lägga in tempoväxlingar i promenaden kan du krydda den med styrkeövningar. Varva 5 minuters promenerande i raskt tempo med två övningar (exempelvis burpees och utfall) som du kör i tre varv. Lägg in så många stopp som du har tid till.

Andra artiklar

Bli medlem

Bli medlem

Våra flexibla medlemskap finns i många varianter bara för att passa just dig och din träning.