3 skäl att testa massagepistol

Glöm långa och dyra sessioner på massagebänken – i dessa pandemitider har massagepistolen snabbt blivit de ömma musklernas favoritverktyg. Nyfiken? Vi ger dig tre skäl till varför du ska testa massagepistolen.

Det började på 80-talet med en tyngdlyftare med ömma muskler och en sticksåg till övers. Efter lite modifierande hade han tagit fram vad som skulle komma att bli den första massagepistolen. Syftet då var det samma som idag: att med hjälp av djupgående massage öka blodcirkulationen i musklerna för att påskynda återhämtningen och lindra smärta.

Massagepistolen minskar träningsvärken

Brukar du också gå som en cowboy dagen efter leg-day? Då kan det vara värt att testa att köra en session med massagepistolen direkt efter passet. Lättare massage stimulerar muskeln vilket verkar inflammationshämmande, något som enligt studier lindrar träningsvärken.

Värmer upp stela muskler

På samma sätt som massagepistolen kan förebygga träningsvärken kan den också göra stela muskler redo för ett nytt pass. Börja på den lägsta nivån och stegra långsamt i takt med att muskeln mjuknar. Men du, glöm inte att ändå värma upp med lägre motstånd eller långsam jogging innan du kickar igång träningspasset ordentligt.

Ta bort triggerpunkter med en massagepistol

En upptrappning av träningsintensiteten, statiskt arbete eller dålig hållning kan alla leda till att triggerpunkter bildas. Exakt hur dessa muskelanspänningar uppstår vet man inte, men klart är att det lätt kan bli en både smärtsam och långdragen upplevelse. Triggerpunkter behandlas bäst med ett hårt, långt ”gnuggande” – något massagepistolerna är framtagna för. Den hårda cirkulationen fungerar som en nervblockerare vilket gör att du kan behandla ner till bindväven utan att det blir för smärtsamt.

En annan produkt för självmassage är foamroller. Vi har sammanställt enkla övningar med foamroller.

Andra artiklar

Bli medlem

Bli medlem

Våra flexibla medlemskap finns i många varianter bara för att passa just dig och din träning.