”Det bästa med STC Livsstilsprogram är kunskapen”

STC Livsstilsprogram pågår under 12 veckor och under programmets gång får deltagarna lära sig mycket om träning och kost. Erika Emanuel valde att anmäla sig till gruppstarten i Kungälv för att hon ville ha en kropp som matchar hennes livsfilosofi, som handlar om att både orka sitta stilla i jobbet som hon gör mycket och att orka hitta på saker på fritiden. Hon säger att hon inte bara gick ner hela 14 kg, hon lärde sig också otroligt mycket på vägen.

Erika är 45 år och började träna på gym för första gången i 20-årsåldern när hon samtidigt började på högskola. Sedan dess har träningen varierat både i hur mycket och vilka träningsformer som utövats, men Erika berättar att det är först i samband med livsstilsprogrammet som hon verkligen trivts på ett gym.

Tidigare har jag nog tyckt att träningen varit ett nödvändigt ont och inget jag kan njuta av. Nu är det en viktig del av mitt liv för generellt välbefinnande, säger Erika när vi träffas på STC Kungälv Rollsbo där hon deltog på STC Livsstilsprogram och tränar regelbundet idag.

Vad hade du för mål när du anmälde dig till livsstilsprogrammet? - Jag har gått upp och ner i vikt en hel del genom livet. Ett mål var vikten, men även att få igång en hållbar träning för att jag vet hur bra jag mår av den. Styrkan, hållningen och kosten var också något jag ville arbeta med. Jag ville framför allt ta reda på vad min kropp behövde för att må bra, berättar Erika.

Har du nått ditt mål? Erika skiner upp och berättar stolt: – Jag har verkligen nått mitt mål och jag har satt nya mål. Jag gick ner 14 kilo och målen är nådda med råge, men framför allt har jag kommit till god insikt om vad styrka, rörelse och kondition gör för mitt vardagliga välbefinnande.

Under de 12 veckorna som STC Livsstilsprogram pågår hinner deltagarna med många olika moment i sin livsstilsförändring. Förutom 8 stycken coachträffar ingår också 24 stycken träningstillfällen i grupp och regelbunden uppföljning med sin livsstilscoach.

Förut har jag haft kortsiktiga mål med mest fokus på utseende. Min livssituation har förändrats genom åren på olika vis och något jag lärt mig i programmet är hur bra jag mår av att tänka långsiktigt med träning och kost, säger Erika.

Hur ser din livsstil ut idag jämfört med innan livsstilsprogrammet? – Jag njuter generellt mer av livet idag. Äter godare mat, känner snabbare vad min kropp behöver av vila, aktivitet, mentalt och fysiskt. Jag gör mer aktiva val som är bra för mig. Idag vill jag också inspirera andra till fysisk aktivitet för att må bra. Alla kan träna på sina villkor.

Motsvarade STC Livsstilsprogram dina förväntningar? - Ja, och mer därtill! Här finns en helhet som jag inte stött på i andra upplägg. Det bästa med STC Livsstilsprogram är kunskapen jag fått. Det är väl värt investeringen, avslutar Erika.

Här är Erikas tre tips till framtida deltagare:

  • Anmäl dig och få information på plats på gymmet.
  • Visualisera ditt mål och var du vill komma någonstans, hur du vill känna, hur du vill se ut, hur du vill göra men fokusera inte så mycket hur du ska nå dit.
  • Röj hinder, vad skulle kunna vara för hinder för att nå framgång. Visualisera dem och jobba med dem!

Läs mer om STC Livsstilsprogram här >

Andra artiklar

Bli medlem

Bli medlem

Våra flexibla medlemskap finns i många varianter bara för att passa just dig och din träning.