Enkla tips som boostar immunförsvaret!

Kyla och pigga förskolebaciller – då är risken stor att åka på en seg förkylning i vintermörkret. Lyckligtvis finns flera smarta knep som snabbt boostar ditt immunförsvar och kan hålla sjukdomar på avstånd.

Det där med att hålla lite avstånd och tvätta händerna har vi ju redan med oss. Varva det med några traditionella tricks och husmorstips som innehåller mycket klokhet. Dessa fyra tips kan vara din checklista till en frisk och pigg vinter!

Käka gurkmeja Apotek och hälsokostsajter är fulla av vitaminboosters. Få är dock lika kraftigt antiinflammatoriska som gurkmeja. Det finns mängder av vetenskapliga studier och historik som pekar på samma sak: gurkmeja är en superhjälte för immunförsvaret! Köp på kapsel, eller i pulverform och blanda i smoothies eller vitaminshots. Din kropp kommer tacka dig, oavsett vilket!

Mycket c-vitamin! Vi är lyckligtvis i säsongen då apelsiner och satsumas smakar som bäst. Se till att avnjuta frukterna och få i dig mycket c-vitaminer under vintern. Ett par citronskivor i dricksglaset, lite vinbär i frukostyoghurten eller några nyskalade apelsiner i soffan – du kan smyga in denna hälsoklassiker lite överallt.

Motionera mera Även om kylan och mörkret lockar till mysiga innekvällar är det viktigt att varva in pass på gymmet eller löprundor. Frisk luft och träning stärker både kropp och psyke. Så länge du är försiktig och undviker isfläckar utomhus finns bara fördelar med att hålla sommarträningen även in i vintern.

Glöm inte sömnen! Mörkret gör oss alla lite mer trötta och sega. Ta till vara på det genom att sova ordentligt. I sömnen återhämtar kroppen sig och bygger upp dig både kort- och långsiktigt. När du sover producerar kroppen även fler vita blodkroppar, som stärker immunförsvaret. Du ser, det finns flera fördelar med att lägga sig i tid.

Andra artiklar

Bli medlem

Bli medlem

Våra flexibla medlemskap finns i många varianter bara för att passa just dig och din träning.