Förbättra träning med meditation och mindfulness!

Fysisk närvaro är nödvändig i dina träningsrutiner. Kan du dessutom utveckla mental träning för att ladda om batterierna finns ännu fler vinster att hämta!

Meditation och mindfulness är idag allmänna inslag i många delar av vardagen. Att stänga av, varva ner, samla tankar och kraft är riktigt värdefullt. Som en användbar pausknapp, när vardagstrafiken håller lite för högt tempo. Har du ännu inte provat på meditation eller mindfulness så kan det vara läge nu. Här är några fördelar.

Förbättrad stresshantering Stressen ligger nästan alltid och lurar. När du hittat en mindfulness-övning som känns bra för dig, kommer du på lite längre sikt kunna hantera stress bättre. Detta eftersom mindfulness bland annat minskar utsläpp av stresshormonet kortisol i kroppen. Det lugnar även det autonoma nervsystemet. Det vill säga, vårt självstyrande nervsystem: därifrån bland annat blodtrycket styrs. Med fungerande mindfulness kan du sänka blodtrycket, förbättra återhämtning och motverka utmattning.

Bättre tolkning av kroppens signaler När du mediterar tränar du på att stänga av alla tankar en stund. Med mindfulness förbättrar du förmågan att lyssna och förstå kroppens signaler. En stressad hjärna med 100 bollar i luften, känns den situationen igen? Den stressade hjärnan tar sällan de bästa besluten. Mindfulness ger dig verktyg längs vägen för att både stilla tankarna en stund och lyssna på kroppen – en svårslagen kombo. Du får större förståelse för dig själv, dina känslor och reaktioner i olika situationer.

Förbättrad återhämtning Det tåls att upprepas både en och två gånger om – bra återhämtning är guld värd, särskilt om du tränar. Återhämtning efter passen på gym eller i löprundan är minst lika viktiga som den själva fysiska aktiviteten. En trött hjärna tar fel beslut och är inte lika närvarande och stark som en återhämtad. Om du till exempel avsätter en stund för meditation på morgonen och en för mindfulness på kvällen skapar du rutiner för regelbunden återhämtning. Vilket landar i en mjukare säng och bättre sömn. Och bra sömn är grunden till så oerhört mycket gott i livet.

Googla efter appar och prova dig fram, för att hitta de övningar som passar dig bäst!

Andra artiklar

Bli medlem

Bli medlem

Våra flexibla medlemskap finns i många varianter bara för att passa just dig och din träning.