Håll dig frisk i kylan! 4 tips som hjälper dig på traven

Med den kyliga årstiden följer som bekant både förkylningar och andra tråkiga sjukdomar. Men det finns mycket du kan göra för att förebygga dessa! Här ger vi dig några tips på hur du kan kicka igång immunsystemet och hålla nere sjukdagarna.

Satsa på mynta Att citrusfrukter är rika på C-vitamin vet vi alla, men visste du att även mynta är en grym källa till vitaminet? Förutom C-vitamin innehåller mynta också folsyra, järn och magnesium – tre viktiga mineraler som jobbar stenhårt för att stärka ditt immunförsvar. Smaksätt ditt vatten med några färska myntablad, eller varför inte toppa veckans pastarätt? Gott som gör gott, helt enkelt!

Meditera mera Meditation är mer än bara en avkopplande stund – det kan faktiskt ge en ordentlig boost för vårt immunförsvar på lång sikt och hjälpa oss att undvika utdragna förkylningar. När du mediterar sjunker stressnivåerna i kroppen samtidigt som produktionen av stresshormoner minskar. Dessutom frigör djupandning och avslappning under meditation signalsubstanser som ger en ökad känsla av välbefinnande.

Boosta med ingefära Ingefära är en riktig allt-i-allo ört som har förmågan att minska inflammationer i kroppen, främja matsmältningen och skydda cellerna tack vare sina antiinflammatoriska egenskaper. Dessutom kan ingefära ge produktionen av vita blodkroppar, kroppens försvarsceller, en rejäl skjuts. Örten är lika god i dryck som till mängder av maträtter, så prova dig fram och låt ingefära ta plats i din kost under vintern. Din kropp kommer att tacka dig!

Håll igång träningen Det är lätt hänt att man skippar turen till gymmet eller hoppar över ett löparpass när vädret sviker. Men som bekant är just motion ett av de främsta recepten för en stark och motståndskraftig kropp, så försök att hålla dina träningsrutiner vid liv även kommande säsong! Investera i ett par hantlar eller en kettlebell, så har du goda förutsättningar att få till riktigt bra träningspass på hemmaplan. Om du behöver inspiration på effektiva hemmapass kan du alltid hitta tips i vår Online Training här.

Andra artiklar

Bli medlem

Bli medlem

Våra flexibla medlemskap finns i många varianter bara för att passa just dig och din träning.