Hitta lugnet med yoga- och mindfulnessappar

I oroliga tider påfrestas både kropp och sinne. Det är viktigt att träna på att stänga av så du inte går runt på helspänn. Yoga och meditation fungerar för många och kan hjälpa dig att hitta lugn, släppa oro och sova bättre. Vi tipsar om ett gäng appar som hjälper dig på traven. Vilken är den bästa yoga-appen för dig?

Glo – yoga, meditation och pilates

En yoga, pilates och meditationsapp som hjälper dig att må bättre i kropp och sinne. Här finns yoga och meditation för alla nivåer med allt från styrkebaserade till avslappnande övningar. Sessionerna leds av några av världens bästa lärare. Läs mer om Glo.

Calm

Calm är en app för sömn, meditation och återhämtning. Här finns guidade andningsprogram och meditationer som hjälper dig att slappna av blandat med stretchövningar till lugn musik. Appen erbjuder guidade sessioner på allt från 3 till 25 minuter och har även påhittade berättelser, så kallade sleep stories, som du kan lyssna på om du har svårt att somna. Läs mer om Calm.

Mindfulness Appen

Mindfulness Appen har över 1 miljon användare i mer än 130 länder. Här hittar du bland annat en fem dagars introduktion till mindfulness, guidade och tysta meditationer från 3 till 30 minuter och statistik så att du enkelt kan följa din utveckling. Mindfulness Appen hjälper dig att minska din stress och bli mer närvarande i livet. Läs mer Mindfulness Appen.

Yogobe

Yogobe är nordens ledande digitala destination inom yoga, hälsa och träning. Här hittar du över 1200 sekvenser inom yoga, träning, meditation, andning, avslappning och personlig utveckling. Yogobe gör det enkelt att få till sunda rutiner med en daglig dos av återhämtning. Läs mer om Yogobe.

ManaYoga

I den här appen finns guidade yogaprogram i videoformat utifrån behov som stress, sömn, rygg- eller magproblem. Passen finns i olika längd och består av andningsträning, avslappning och meditation som kan utföras var som helst. Yogan baseras på kundaliniyoga som är en av de äldsta yogaformerna i världen. Läs mer om ManaYoga.


Stop, breath & think

Stop, breath & think är toppen för dig som vill ägna mer tid åt ditt mående och göra något litet varje dag. I appen kan du göra en snabb koll över hur du mår och sedan få personliga rekommendationer kring övningar baserat på ditt resultat.

Spotify

Spotify har massvis med meditations- och mindfulnesslistor som du kan ta del av. Här finns spellistor för olika typer av meditation med mantran och bakgrundsljud. Ett tips är spellistan ”vägledd meditation svenska” som bjuder på avslappnings- och meditationsövningar i olika längd.

Läsa mer om yoga som träningsform.

Andra artiklar

Bli medlem

Bli medlem

Våra flexibla medlemskap finns i många varianter bara för att passa just dig och din träning.