Hitta tillbaka till rutinerna

Nu har många börjat komma tillbaka till jobb och rutiner. Och visst kan det kännas som en riktig kalldusch när allt kommer på samma gång? Här kommer några tips på hur du får det enklare att hitta tillbaka till dina vardagsrutiner.

Ta det i din egen takt

Du behöver inte ställa om från noll till hundra. Hitta tillbaka till rutinerna i din egen takt. Boka in något träningspass, ta cykeln till jobbet, försök gå och lägg dig i tid några kvällar. Efter några veckor kommer du ha vant dig och kan växla upp.

Planera träningen

Allt blir enklare med planering. Boka in några pass på gymmet eller en löprunda tillsammans med kompisen. När du väl bokat in några pass är det lika bra att bränna av dem, eller hur?


Ta med matlåda

Matlåda är en riktig toppengrej. Du vet exakt vad du får i dig, tar vara på rester och sparar pengar. Laga ett storkok tidigt på veckan så blir det enkelt att få i sig bra lunch utan att behöva tänka.


Ät på regelbundna tider

Under semestern äts frukosten runt lunch och middagen kanske inte blir förrän klockan 10 på kvällen. Försök hitta tillbaka till att äta på regelbundna tider, det mår kropp och knopp bäst av.

Gå och lägg dig i tid

När man vänt på dygnet kan det vara svårt att hitta tillbaka. Men var sträng mot dig själv i några dagar så går det enkelt sedan. Gå och lägg dig i tid så ska du snart se att det morgontrötta försvinner.


Gör en veckomatsedel

Underlätta veckan genom att skapa en veckomatsedel på söndagen och handla alla ingredienser du behöver. Då är det mindre risk att du äter snabbmat när du är akuthungrig eller tar en glass istället för att äta ordentlig middag.


Förläng sommarkänslan

Glöm inte bort att sommaren är kvar även om du är tillbaka på jobbet. Slutet av augusti och september är underbara månader. Ta med matlådan och ät utomhus, gå och bada efter jobbet och njut av säsongens frukt och grönt.

Andra artiklar

Bli medlem

Bli medlem

Våra flexibla medlemskap finns i många varianter bara för att passa just dig och din träning.