Ingen är för gammal för att träna

Träning för med sig mycket gott oavsett ålder – men extra mycket för dig som är äldre. Att det sker en nedbrytning av kroppen när vi åldras är ett faktum, därför har du allt att vinna om du ser till att hålla dig aktiv.

Fördelarna med att hålla igång som senior är många. Förutom att du med allra största sannolikhet kommer få större behållning av livet, förebygger du även hjärt- och kärlsjukdomar, förbättrar ditt blodtryck och immunförsvar, blir starkare och förbättrar din balans och kroppskontroll. – Det är aldrig för sent att börja träna! Det sker en nedbrytning i kroppen ju äldre vi blir, den kan man minimera med träning. Du kommer med största sannolikhet leva längre och förebygga skador. Bara att förbättra sin balans kan till exempel minska risken risken att man faller i hemmet gör sig illa, säger Susanne Olsson Ringström, platschef på STC i Trollhättan.

Att styrketräning endast är för dem som vill bygga muskler är långt ifrån sanningen. STC:s Seniorklubb anpassar träningspassen för 65+ och vilka förutsättningar gruppen har. Fokus ligger också på gemenskap och ett tillfälle för äldre att knyta nya kontakter. – Vi har omkring 40–50 personer som deltar i våra seniorpass här i Trollhättan. Den är en sådan bra gemenskap och sammanhållning i gruppen. Det tjattras och skrattas, och så avslutar vi alltid passen med en fika tillsammans.

STC i Trollhättan erbjuder seniorpass två gånger i veckan. Antalet klasser per vecka och utbud varierar mellan städerna. Kontakta ditt STC träningscenter om du vill veta mer om Seniorklubben.

Andra artiklar

Bli medlem

Bli medlem

Våra flexibla medlemskap finns i många varianter bara för att passa just dig och din träning.