Kickstarta träningen efter semestern

Efter en avkopplande semester kan det vara utmanande att komma tillbaka till träningsrutinen. Att hitta motivationen och komma igång kan kännas som en stor utmaning. Men oroa dig inte – vi har samlat några värdefulla tips som hjälper dig att kickstarta träningen och hålla motivationen vid liv efter semestern.

Skapa en realistisk plan Börja med att skapa en realistisk träningsplan som tar hänsyn till dina mål och förutsättningar. Genom att ha en tydlig plan är det lättare hålla dig motivationen uppe och undvika att skjuta upp träningen. Börja med något pass i veckan och öka gradvis för att undvika överbelastning.

Hitta en träningsform du gillar Att hitta en träningsform som du verkligen njuter av kan vara nyckeln till att komma igång och behålla motivationen. Testa olika aktiviteter och se vad som passar dig bäst – det kan vara allt från löpning och styrketräning till dans eller gruppträning. När du ser fram emot träningen blir det lättare att göra den till en regelbunden del av din vardag.

Träna tillsammans Att träna tillsammans med en vän eller partner kan vara mycket motiverande. Ni kan stötta varandra, sätta upp gemensamma mål och ha roligt under träningspassen. Dessutom blir det svårare att hoppa över träningen när någon väntar på dig. Boka in gemensamma träningspass och peppa varandra längs vägen.

Sätt upp realistiska mål Att sätta upp realistiska och mätbara mål är viktigt för att hålla motivationen vid liv. Dela upp dina större mål i mindre delmål som du kan uppnå på kortare sikt. När du når dessa delmål kommer du att känna en känsla av framgång, vilket kommer att ge dig extra drivkraft att fortsätta träna.

Här kan du läsa mer om att sätta SMARTA träningsmål >

Var snäll mot dig själv Det är naturligt att det kan gå trögt att sätta igång efter semestern. Var inte för hård mot dig själv om du inte når dina förväntningar omedelbart. Tillåt dig själv att ha dagar när du kanske inte är lika motiverad eller inte har möjlighet att träna. Viktigast av allt är att du inte ger upp. Var snäll mot dig själv, var tålmodig och var medveten om att träning är en resa som kräver tid och ansträngning.

Behöver du hjälp att komma igång finns vi på STC här för dig. Förutom ett brett gruppträningsutbud erbjuder vi också personlig träning och STC Livsstilsprogram som kan vara olika alternativ för att kickstarta efter sommaren och hitta tillbaka till motivationen och rutinerna.

Andra artiklar

Bli medlem

Bli medlem

Våra flexibla medlemskap finns i många varianter bara för att passa just dig och din träning.