Livsviktig kunskap: Första hjälpen/HLR-kurser på STC

I en nödsituation kan varje sekund vara avgörande. Att kunna utföra HLR (hjärt-lungräddning) är en färdighet som kan rädda liv. STC öppnar sina gym till förmån för Röda Korsets arbete att sprida livräddande kunskap.

Röda Korset är en organisation som förser människor med nödvändiga färdigheter för att agera i krissituationer. Deras utbildningar inom hjärt- och lungräddning är välrenommerade och ger deltagarna den kunskap och självförtroende som krävs för att agera snabbt och effektivt vid akuta situationer. Genom deras kurser får deltagarna lära sig att utföra HLR på vuxna, barn och spädbarn samt att hantera situationer som kräver akut första hjälp.

- En av de viktigaste sakerna i första hjälpen är att våga agera när någon mår dåligt. Ju fler vi är som vågar hjälpa till, desto tryggare samhälle skapar vi. Första hjälpen är inte svårt men det kan vara bra att förbereda sig på hur man gör genom att gå en första hjälpen-utbildning. På våra utbildningar får man öva mycket praktiskt så att man känner sig trygg i att agera om, eller när, det behövs, säger Tove Vikström, tematisk rådgivare i första hjälpen-frågor på Svenska Röda Korset.

Träning förebygger hjärt- och kärlsjukdomar

Med hjälp av träning och fysisk aktivitet kan människan förebygga och hantera en hel del hjärt- och kärlsjukdomar. Genom att stärka hjärtat, sänka blodtrycket och förbättra blodcirkulationen minskar träning risken för hjärt- och kärlsjukdomar. Dessutom reglerar fysisk aktivitet blodsockernivåer och minskar risken för diabetes, samt motverkar övervikt och fetma.

- Det känns inte bara fantastiskt roligt, utan också väldigt viktigt att ha ett medlemserbjudande som är till förmån för Svenska Röda Korsets arbete att sprida kunskap och praktisk erfarenhet för att rädda liv. Vi jobbar med de förebyggande delarna varje dag genom att möjliggöra ett aktivt liv och att dela kunskap är en viktig pusselbit för att ge våra medlemmar den bästa kundupplevelsen, säger Annie Rosander, Teamchef marknad STC.

Kostnadsfria Första hjälpen/HLR-kurser

Kurserna är kostnadsfria och finansieras av Myndigheten för Samhällsskydd och Beredskap (MSB). STC, med sina moderna och välutrustade träningsanläggningar, är det perfekta stället för att lära sig och öva på dessa viktiga färdigheter.

Att kunna agera snabbt och säkert i en nödsituation är något som kan göra stor skillnad mellan liv och död. Genom att delta i en kostnadsfri Första hjälpen/HLR-kurs får du inte bara den kunskap och träning som behövs för att rädda liv, utan du bidrar också till att skapa ett tryggare och mer säkert samhälle för alla. Kurstillfället är ca 3 timmar och inga förkunskaper krävs.

Varje år drabbas över 6000 av plötsligt hjärtstopp. För varje minut som går minskar överlevnadschansen med 10 procent. Därför är det viktigt att fler kan utföra HLR. Tillsammans kan vi göra skillnad och vara förberedda att agera när det verkligen behövs. Var med oss i att sprida kunskap och säkerhet – det kan rädda liv!

SE ORTER, DATUM, TIDER OCH BOKA DIN PLATS HÄR >

Träningstips hur du kan träna upp din kondition:

Genom att ersätta en halvtimmes stillasittande om dagen med vardagsaktivitet minskar risken att dö i hjärt- och kärlsjukdom med 24 procent, enligt en studie från Karolinska Institutet.

Läs mer om samarbetet här >

Foton: Svenska Röda Korset, fotograf Johan Bävman

Andra artiklar

Bli medlem

Bli medlem

Våra flexibla medlemskap finns i många varianter bara för att passa just dig och din träning.