Så lyckas du hålla dina träningsrutiner 2023

Hur skapar du nya bra träningsrutiner för att hålla nyårslöftena och få ut mesta möjliga av till exempel ditt färska gymkort? Här är fem tips för både en bra start och kontinuitet till din träning.

Schemalägg träningen Inte den hetaste beskrivningen för träning? Att schemalägga träningspassen och övningarna gör det faktiskt enklare för både kropp och sinne att vänja sig vid de nya rutinerna. Har du ont om tid på kvällarna kan ett lunchpass passa perfekt. För stressiga morgnar blir kvällens fyspass ett perfekt andningshål. Gör både en dag- och veckoplanering, för att få en bra översikt på din träning. Det hjälper dig även att prioritera resterande delar av vardagspusslet.

Skriv träningsdagbok En naturlig fortsättning av förra punkten. Genom att skriva och dokumentera efter träningspass blir det enklare att utvärdera effekterna av dem. Vilka delar funkar bra, vilka kan förbättras? Du behöver inte dokumentera exakt varje gram som läggs på skivstången, men skriva träningsdagbok är ett hjälpmedel för att vänja in nya rutiner. Att göra notiser i sin kalender i mobilen är en bra början.

Nytt år, nya träningsmål? Är 2023 året då du springer ditt första Göteborgsvarv? Sätt upp ett par nya mål, utöver den regelbundna träningen. På jobbet är du mest effektiv när du har en deadline att jobba mot, detsamma kan sägas för träning. En rolig morot vid horisonten som sporrar blir en skoj påminnelse att bibehålla träningen på längre sikt. Där kan ett lopp på sommaren vara en utmärkt målbild genom vintern.

Små belöningar längs vägen Du är människa, ingen maskin. Även mindre framsteg är framsteg. Våga belöna dig själv med jämna mellanrum längs vägen, några delmål i taget. Då ökar du glädjen av att du håller dina nya rutiner. Ett avslappnande bad med en god bok och lite choklad, promenad i skogen eller umgås extra med familjen – du bestämmer själv vad som är bästa belöningen för dig!

Nya träningsplagg Allting utvecklas, så även träningskläder. Regelbunden träning och tvättning av plagg medför ett naturligt slitage av träningskläderna. Har du ett någorlunda brett urval av träningskläder att variera mellan så förlänger du livslängden på samtliga plagg. Vi vill såklart inte konsumtionshetsa, utan bara nämna att till exempel ett par nya löparskor kan peppa dig lite extra för att ta det inplanerade löppasset.

Glöm framförallt inte att ha kul när du tränar, det är viktigast!

Andra artiklar

Bli medlem

Bli medlem

Våra flexibla medlemskap finns i många varianter bara för att passa just dig och din träning.