Månadens medarbetare – Anton Modén

Anton Modén på STC i Kil står i receptionen, leder pass – och firar med medlemmarna när de nått nya mål i sin träning.

Under en hundpromenad i juli 2018 såg Anton Modén i sin mobil att STC sökte personal. För att söka skulle man skicka en kort videopresentation av sig själv, varpå Anton direkt under promenaden tryckte på Rec och sedan skickade iväg ett lite skakigt filmat klipp.

– Den videon har nog gått runt hela Värmland nu, den blev väldigt viral! skrattar han vid minnet av den ytterst spontant filmade presentationen som blev hans ansökan. Men den gjorde mitt liv bättre, jag fick ju jobbet så det fungerade ju!

”Så fort man är på plats blir det kul” Jobbet ifråga är som receptionist och anläggningsansvarig på STC i Kil. Det innebär att Anton möter alla medlemmar, avlastar platschefen, ansvarar för mindre inköp och inventering, hjälper serviceansvarige att se över maskinerna och ibland även hoppar in som instruktör på vissa pass. Det passar Anton, som har en stor passion för träning.

– Jag är utbildad instruktör crosscage och tabata och har tävlat i styrkelyftning, men efter en skada gör jag mest annan träning. Jag vet inte var min motivation kommer ifrån men det är alltid så härligt att gå hit och slita och känna att shit, vad roligt det är! Även om jag känner mig trött någon dag har det aldrig hänt att jag inte orkat gå till gymmet, så fort jag är på plats blir det roligt igen.

Kalas när nytt mål uppnåtts Antons många roller på STC innebär att han får följa medlemmarnas utveckling på nära håll, vilket han tycker är en av de roligaste delarna av jobbet.

– Jag följer verkligen utvecklingen hos de som tränar hos oss, säger han. Ibland kan jag se att någon kör stenhårt på crosscagen som inte klarade att göra en burpee för ett par veckor sedan. För någon vecka sedan hade vi en instruktör och en medlem som båda är rätt korta. De ville utmana sig själva och skulle hoppa på en box som i princip var lika lång som de själva. Båda lyckades, vi hörde skratt och skrik på övervåningen och de kom ner och jublade. Det blev som ett kalas!

Fem snabba: Din bästa övning av alla? – Benböj, det är en slitövning där man får ta i och köra skiten ur sig ordentligt. Nämn en träningsprofil du gillar. – Min farfar! Han är gammal han tar oss allihopa i familjen. Honom vill jag bli som när jag blir äldre, en pigg och alert 70-bastare. Bästa mellanmålet före träning: – Jag äter väldigt mycket mat så före träningen är det matlåda med mycket ris och kyckling. Efter träningen är det riskakor och lite nötter, bara för att fylla på snabba kolhydrater.

Andra artiklar

Bli medlem

Bli medlem

Våra flexibla medlemskap finns i många varianter bara för att passa just dig och din träning.