Månadens medarbetare - Josefina Pilot

Hon är den norrländska dansaren som alltid drömde om västkusten. 2002 gick så flyttlasset från Luleå och sedan 2009 har hon varit en del av STC-familjen i Uddevalla. Möt Månadens medarbetare Josefina Pilot!

Det var ingen lugn höst som mötte Josefina Pilot när hon kom tillbaka från semestern, numera är hon platschef för hela fyra STC-klubbar: Uddevalla, Ljungskile, Munkedal och splitternya Färgelanda. Men att det är fullt upp ser hon bara som något positivt. – Jag älskar flexibiliteten och att veckorna ser så olika ut. Jag får vara på så många ställen och träffa så många fantastiska personer både ur personalen och bland våra medlemmar.

Josefina har haft arbetstiteln platschef sedan 2016, men hennes historia med STC började egentligen 2009 när hon började som instruktör i Bodystep. Åren på dansprogrammet under gymnasiet hade gjort det självklart att hon skulle arbeta med dans eller träning. Men när gymmet hon börjat gå på i Uddevalla frågade om hon ville bli gruppinstruktör tvekade hon ändå. – Jag sa blankt nej i början, jag kände mig alldeles för blyg för att våga stå där uppe. Men de lyckades övertyga mig och jag har inte ångrat det en sekund. Det har gjort så mycket för min utveckling. Rent yrkesmässigt är det, det bästa jag gjort, säger Josefina.

Bodystep byggdes på med jobb i receptionen och som instruktör i Bodyjam, Sh’bam och Bodyattack, innan hon blev gruppträningskoordinator och så småningom platschef. – Nu har det blivit mitt andra hem, jag känner mig hemma när jag kommer hit. Det är fantastiskt att få dela passionen för träning med de stora personalteamen och med alla härliga medlemmar som känner likadant. En arbetsdag blir på riktigt aldrig tråkig.

I höst leder hon ett Bodyjam- och ett Sh’bam-pass i veckan, för att helt komma bort från gruppträningen vill hon inte. Det är trots allt det roligaste hon vet. – Det är något särskilt när man tränar ihop, man inspirerar och inspireras. Jag vill att det ska vara roligt och tillåtande, annars tror jag inte att man kommer tillbaka. Det är min största målsättning med passen, att alla ska känna att de lyckas.

Just att hitta en träningsform man tycker är roligt säger Josefina är nyckeln till att lyckas hålla igång sin träning, det och att inte vara rädd för att sätta upp mål som utmanar. Själv satsar hon på att lära sig att stå på händer. – Ha en tydlig bild med vad du vill uppnå, och våga sätta upp ”konstiga” mål. Då blir du genast mer motiverad till att träna.

Men det viktigaste var som sagt att ha roligt, och för dig som gillar att dansa har Josefina det perfekta tipset i höst: – Vi har en återkommande danshappening vid Halloween. Ett två timmar långt danspass med utklädning. Förra året bjöd vi in från andra klubbar också så vi var ett jättestort gäng. Vi instruktörer brukar se till att träna in en dans att visa upp för medlemmarna men främst handlar det om att vi alla dansar och har roligt tillsammans, säger Josefina.

5 snabba med Josefina: Ditt jobb med tre ord? Träningsglädje, gemenskap och passion. Jag brinner verkligen för medlemmarna, min personal och så för träningen.

Favoritövning? Jag gillar stretch, det är trist men sant att ju äldre man blir desto stelare blir man.

Favoritpass? Det känns illa att välja sitt eget pass, men även om jag går till en annan anläggning väljer jag Bodyjam eller någon annan typ av danspass.

Bästa efter-träningen-snack? Direkt efteråt försöker jag fylla på med sådant kroppen behöver, protein. Men jag är en riktig godisråtta, så lösgodis är inte fel – sött, surt och salt. Inte choklad.

Vad skulle du vilja vara världsmästare i? Jag har alltid varit fascinerad av gymnastik, så något inom det.

Andra artiklar

Bli medlem

Bli medlem

Våra flexibla medlemskap finns i många varianter bara för att passa just dig och din träning.