Maxa stegen – så får du mer vardagsmotion

Promenader är den perfekta vardagsmotionen. Håller du antalet steg högt mellan träningspassen ger du dig själv de bästa förutsättningarna för en pigg och hälsosam kropp. Här kommer sex tips för att maxa stegen.

Använd apostlahästarna

Det smidigaste sättet att öka antalet steg är att välja benen framför andra transportmedel. Så ställ bilen eller cykeln när det är möjligt och promenera istället. Kanske tar en power walk till jobbet lika lång tid som att skrapa rutan, sitta i bilkö och sedan leta parkeringsplats? Värt att testa i alla fall.

Möten på språng

Tillhör du skaran som distansarbetar kan du ta för vana att låta åtminstone ett av dagens telefonmöten ske till fots. Miljöombyte i kombination med motion har visat sig öka såväl inspirationen som koncentrationsförmågan.

Promenaddejt

Packa ner kaffetermosen och gå sedan på en långpromenad med din bästis, partner eller mamma. Distanserna försvinner snabbt när man snackar. Sikta in er på en utsiktsplats för att få lite skön backträning också.

Res dig upp

Den största hälsoboven är stillasittandet. Helst ska du röra på dig var 30:e minut för att hålla igång kroppens viktigaste funktioner. Det räcker med något så litet som att gå och hämta vatten, slänga in en maskin tvätt eller göra tio utfallssteg. Använd en timer under arbetsdagen för att påminna dig själv om att resa dig upp och promenera en lite runda. Och du, står du upp och jobbar 30 minuter varje dag under ett års tid motsvarar det sex maratonlopp.

Stegtävling

Tävlingsinstinkten ska aldrig underskattas. Involvera familjen, kollegorna eller kompisgänget i en stegräknartävling. Avlägg en rapport varje fredag för att peppa (trigga?) varandra och bestäm ett riktigt härligt pris. De flesta smartphones har en inbyggd stegräknarfunktion, men vill du ha mer tillförlitligt än så kan ett aktivitetsarmband eller en gammal hederlig stegräknare vara något att införskaffa.

Prioritera om

Tenderar motionen att hamna i skymundan efter devisen att du ”inte har tid”? Testa att formulera om det till ”jag prioriterar det inte” och se om det ger någon effekt. Och när du ändå är igång, testa att logga ut från dina sociala medier och se om tidstillgången ändras.

Andra artiklar

Bli medlem

Bli medlem

Våra flexibla medlemskap finns i många varianter bara för att passa just dig och din träning.