5 tips för en aktiv semester

När semestern står för dörren brukar de vardagliga rutinerna komma lite ur balans. En utmaning kan vara att behålla rutinerna för din träning. Här tipsar vi om 5 träningssätt som är utmärkta för en aktiv semester.

Vila och återhämtning är viktigt under semestern, men samtidigt är det bra att underhålla sin träning. Inspireras av dessa aktiviteter för sommarens lediga dagar – det mesta kan du göra oavsett var du än befinner dig och gärna tillsammans med familj och vänner.

Löpning Ja, löpa kan du göra oavsett var du befinner dig. Dessutom kan det ge extra krydda till löppasset att springa i nya miljöer. Är du på en plats där du inte hittar? Spring åt ett håll tills du känner dig nöjd, vänd och spring tillbaka. Intervaller är också bra, då behöver du inte oroa dig för att springa vilse.

Aktivitet på vatten Förena nytta med nöje och hyr eller låna en SUP-bräda, kajak eller kanot för att utforska närområdet via vattnet. Bra träning för armar, axlar, bål och lokalsinne! Dessutom en trevlig aktivitet att göra tillsammans med familj och vänner.

Vandring Vandring är en aktivitet som blivit allt mer populär, och vi förstår varför. Till fots och i ditt eget tempo är det något som passar de flesta. På många platser finns vandringsleder med tydliga skyltar, ofta går det att boka vandringsturer med guide vilket kan vara skönt om du inte känner till området.

Simning För många är en naturlig del av sommaren att bada, varför inte kombinera det med träning? Att simma är skonsam träning för hela kroppen och passar de allra flesta, det bygger upp både kondition och hjärta. Ingen muskel kommer undan när du simmar, eftersom alla behöver samarbeta för att hålla dig flytande.

Padel Intresset för padel fortsätter, kanske för att reglerna är enkla och att de flesta tycker att det är roligt. Det är en sport som passar de flesta, ta med dig familjen och prova! Se om du hittar en trevlig utomhusbana och njut av omgivningarna och den friska luften. Tänk på att värma upp innan, vid snabba rörelser belastas fotlederna och risken för skador ökar om du är ouppvärmd.

Även om det är semester så har anläggningarna öppet, välkommen in om du behöver en paus från värmen och solen.

Andra artiklar

Bli medlem

Bli medlem

Våra flexibla medlemskap finns i många varianter bara för att passa just dig och din träning.