Tips för dig som vill börja vinterbada

Förra årets stora trend håller i sig även i år. Vi pratar förstås om vinterbad. Här kommer lite konkreta tips för dig som vill komma igång. För du vet väl, man ångrar aldrig ett dopp?

Du vet säkert redan om vinterbadets många fördelar. Det stärker immunförsvaret, ger kroppen en explosion av lyckohormoner och gör att du blir både piggare och gladare. Det finns helt enkelt många anledningar till att börja vinterbada. Men vi vet att det kan vara svårt att komma igång, så här kommer lite konkreta tips till dig som vill börja.

Gör det kontinuerligt Gör vinterbadet till en rutin. Kroppen vänjer sig, det kommer inte kännas lika hemskt fjärde gången som första. Tvärt om. Kroppen kommer börja längta efter känslan efteråt snart är du beroende.

Ta med ett varmt ombyte Kroppen kyls ner rejält och det är viktigt att ta med sig varma kläder som du kan ta på dig efteråt. Mössa, vantar och en tjock jacka. Gärna en termos varm dryck som värmer upp dig inifrån.

Spring eller träna innan Känslan förstärks ännu mer om du tar ditt vinterbad efter du tränat. Förutom att det är enklare att doppa dig när du redan är varm, så får du dubbelt upp av alla de positiva effekterna som både träningen och badet ger.

Sätt upp en målbild Bestäm dig för att göra något mysigt efter varje vinterbad. Tänd ljus, läs en bra bok och ät lite av din favoritchoklad i soffan. Det kommer kännas mycket härligare efter du tagit det kalla badet och din kropp är fylld av endorfiner.

Bada med en kompis Utmana din kompis och passa på att få kvalitetstid tillsammans. Boka in en dag och tid som är återkommande i kalendern. Dessutom kan ni peppa varandra de dagarna då det känns extra tufft. För vi lovar, ni kommer inte ångra er efteråt.

Boka in ditt första vinterbad redan i veckan, nu kör vi en höst och vinter fylld av endorfiner!

Andra artiklar

Bli medlem

Bli medlem

Våra flexibla medlemskap finns i många varianter bara för att passa just dig och din träning.