Så lyckas du hålla träningsmotivationen uppe – hela året!

Januari månad innebär för många en nystart, framför allt när det kommer till träningen. Men visst kan det stundtals kännas kämpigt att ta sig till gymmet eller ut i löpspåret. Vi ger dig därför 5 tips för hur du ska lyckas upprätthålla träningsmotivationen – hela året! Nu kör vi!

1. Sätt tydliga mål Vad vill du uppnå med din träning? Vill du bli starkare? Snabbare? Åka Vasaloppet? Springa Göteborgsvarvet? Formulera ett konkret, tydligt och mätbart mål. Att känna och se tydliga förbättringar gör din träning både roligare och mer motiverande!

2. Sänk kraven Är du nybörjare? Då är det inte rimligt att rivstarta med att träna fem, sex gånger i veckan. Det blir snarare en motivationsdödare. Utgå istället från dina egna förutsättningar och börja lugnt. Börja träna två, tre dagar i veckan och därefter kan du öka successivt allt eftersom. Även ett gympass i veckan i kombination med någon promenad är ett bra sätt att komma igång.

3. Ha inte bråttom Låt det ta tid! Du blir inte starkare över en dag och du springer förmodligen inte milen efter ett löppass. Att stressa eller ha bråttom kring dina framsteg kan istället leda till bakslag – vilket är något du vill undvika, eller hur? Så kom ihåg, låt processen ta tid.

4. Variera träningen Undvik att fastna i samma hjulspår. Även om du älskar de där peppiga cykelpassen och helst hade tränat spinning varje dag, är det viktigt att du varierar din träning. Framför allt om du vill nå dina mål! För att bli snabb måste du även vara stark! Arbeta därför med olika muskelgrupper och variera dina träningspass. Ett tips är att träna överkropp en dag, ben en annan dag och löpträning en tredje dag.

5. Ha kul är A och O

Förmodligen det viktigaste av allt – det ska vara kul att träna! Om du inte har roligt när du tränar, vad är då syftet? Se till att hitta en träningsform och ett träningsupplägg som passar just dig. För om du vill nå dina mål är det viktigt att du har roligt längs vägen!

Andra artiklar

Bli medlem

Bli medlem

Våra flexibla medlemskap finns i många varianter bara för att passa just dig och din träning.