Vardagsmotion – därför är den så viktig!

Hur du tränar eller hur mycket du tränar är inte alltid det viktigaste – så länge du tränar någonting och motionerar. Även måttlig motion i vardagen har flera fördelar, för både kropp och sinne.

Rekommendationerna för hur mycket vi bör röra oss och motionera varierar. 10 000 steg per dag är en hög och bra nivå för att motverka sjukdomar och bibehålla hälsan. Om du sprider ut det till ett par promenader under dagen, så har du en bra motionsrutin. De positiva effekterna av vardagsmotion är flera, här är tre av de viktigaste:

Bättre psykiskt välmående När vi rör på oss ökar blodcirkulationen i hjärnan med cirka 20%. Det ger många positiva effekter: som ökad kreativitet och koncentrationsförmåga samt bättre sömn. En långpromenad där du får upp puls och flås dämpar även känslor som oro och ångest. Så motion gör dig gladare och mer inspirerad inför dagens olika uppgifter.

Motverkar sjukdomar Hjärt- och kärlsjukdomar samt diabetes är bland de vanligaste folkhälsoproblemen. Både i Sverige och resten av världen. Med regelbunden vardagsmotion förbättras blodcirkulation, reglering av blodsocker och ger oss starkare muskulatur. Detta ger dig ett allmänt bättre immunförsvar mot sjukdomar.

Starkare muskler Yes, den fanns med i förra punkten. Men starkare muskler kan inte underskattas. Med bättre muskulatur minskar risken för fallskador och liknande olyckor. Motionerar du regelbundet får du starkare benmuskler och bättre balans, vilket inte minst är viktigt om du som många idag har ett stillasittande jobb.

En promenad till eller från jobbet, på lunchen eller en cykeltur på kvällen? Välj de vardagsvarianter som funkar bäst för dig. Det är det viktigaste!

Andra artiklar

Bli medlem

Bli medlem

Våra flexibla medlemskap finns i många varianter bara för att passa just dig och din träning.