Varje steg räknas

I vår hektiska vardag kan det vara lätt att glömma bort vikten av att röra på sig regelbundet. Promenader och powerwalks är enkla och effektiva sätt att få in mer rörelse i vardagen, och kan göra stor skillnad för ditt välbefinnande, både psykiskt och fysiskt.

Att ta en promenad eller gå en powerwalk (en raskare form av promenad) har många fördelar. Det ger dig möjlighet att rensa tankarna och koppla av samtidigt som du förbättrar din fysiska hälsa. Du behöver heller ingen dyr utrustning och kan utföra träningsformen var du vill.

Powerwalks och promenader är en skonsam aktivitet för leder och hjälper till att förbättra din kondition och stärka ditt hjärta. Genom att regelbundet röra på dig kan du förbättra syreupptagningsförmågan och stärka musklerna i benen och bålen. Dessutom kan det bidra till förbättrad balans och koordination. Man kan säga att du får alla fördelar som löpning ger – hög kaloriförbränning, kondition, starkare muskler och skelett. Men där belastning på höfter, knän och fotleder är minimal i jämförelse.

Promenera i naturen vs på löpband Naturen erbjuder en lugn och avkopplande miljö som kan hjälpa till att minska stress och ångest. När du är ute i naturen får du frisk luft, grönska och naturens ljud kan ha en avstressande och uppfriskande effekt på kropp och sinne. Vill du hellre distrahera dig själv kan du alltid sätta på en intressant podd eller lyssna på din favoritartist medan du går. Oavsett vad du väljer att göra så kan du passa på att upptäcka nya platser i ditt närområde och få en stund för dig själv.

Genom att i stället promenera på ett löpband kan du dra nytta av de många fördelarna med att kontrollera tempo, lutning och motstånd. Det ger dig möjlighet att anpassa träningen efter din konditionsnivå och målsättningar. Här kan du simulera olika terränger och utmana dig själv med olika intensiteter för att maximera träningseffekten. Det är dessutom alltid helt fritt från regn och hårda vindar när du promenerar på ett löpband.

Få in powerwalks i vardagen Tänk på att varje steg du tar kommer att öka din totala aktivitetsnivå och förbättra din hälsa på lång sikt. Försök därför att till exempel ta trapporna i stället för hissen, gå till jobbet eller skolan, eller ta en kort promenad på lunchrasten. Varför inte ta flugor i en smäll och promenera med en kompis och umgås samtidigt? Här kan du läsa mer om powerwalks!

Andra artiklar

Bli medlem

Bli medlem

Våra flexibla medlemskap finns i många varianter bara för att passa just dig och din träning.