Älskade banan

Bananen är en av världens populäraste frukter (som faktiskt egentligen tillhör bärfamiljen), och inte undra på det. Förutom att vara god, mättande och smart förvarad i sitt skal innehåller den massor av nyttigheter. Här är några anledningar att fortsätta äta banan.

Fullproppad med nyttigheter En banan innehåller kostfibrer som kalium, C-vitamin och B6. Dessutom är de fria från fett, kolesterol och salt. Kalium är ett mineral som reglerar blodtrycket och bidrar till en normal muskel- och nervfunktion. Och Vitamin B6 hjälper till att stärka ditt immunförsvar.

Enkel att ha med En banan i väskan är en räddare i nöden i många lägen. Det är ett perfekt mellanmål innan eller efter ett träningspass och toppen när du behöver höja din blodsockernivå. Dessutom är en banan långt mycket bättre än en müslibar eller chokladbit som kan slinka ner när hungern faller på.

En vinnare bland frukterna Om du ska välja en frukt till mellanmål är bananen ett smart val. Den håller dig mättare längre än till exempel ett äpple eftersom bananen innehåller mer energi. Komplettera gärna med en näve nötter för att få i dig ännu mer nyttigheter.

Varieras i oändligheten Banan är en perfekt bas i smoothie, som topping på yoghurten eller skivad på en bit bröd. Dessutom kan du använda övermogna bananer som sötning i bananpannkakor eller bananbröd istället för raffinerat sockret.

Olika färg för olika ändamål Vill du ha snabb energi, välj en mogen banan. Men vill du hellre hålla dig mätt längre är det bättre med en grönare banan. De innehåller långsammare kolhydrater som inte går ut i kroppen lika snabbt.

Så fortsätt festa på bananer. Men glöm inte att alltid välja ekologiska och kravodlade varianter.

Andra artiklar

Bli medlem

Bli medlem

Våra flexibla medlemskap finns i många varianter bara för att passa just dig och din träning.