Ät dig till en snyggare kropp!

Att skönhet kommer inifrån är ingen lögn. Mår du bra på insidan syns det också på utsidan. Genom att äta rätt kan du både få snyggare muskler, finare hy och glansigare hår. Du blir dessutom piggare och då ökar automatiskt din naturliga utstrålning.

En välbalanserad kost är A och O för att du ska få i dig alla vitaminer och mineraler som kroppen behöver. Likaså behövs antioxidanter för att skydda cellerna mot fria radikaler och motverka för tidigt åldrande.

Att äta en varierad kost är också viktigt för att tillgodose behovet av essentiella aminosyror, som krävs för att bilda proteiner, bygga muskler och upprätthålla kroppens immunförsvar och ämnesomsättning.

Essentiella aminosyror finns främst i proteinrika råvaror, som kött- och sojaprodukter.

Brister på olika näringsämnen ger sig också till känna i vårt utseende.

Tunt hår eller torr hy kan t ex bero på B-vitaminbrist och är du ständigt trött, har glåmig hy och mörka ringar under ögonen kan järnbrist vara orsaken.

Genom att äta mer av sådant som innehåller ett visst näringsämne kan du i gengäld boosta dess funktion och få en snyggare kropp på köpet.

A-vitamin A-vitamin är en antioxidant som motverkar både rynkor och acne. Finns i ägg, mjölkprodukter, spenat, lever och papaya.

B-vitamin B-vitamin främjar ämnesomsättningen, gör det enklare att hålla vikten och stärker hår, hud och naglar. Finns i fullkornsbröd, sojabönor, havregryn, kyckling, bananer och ägg.

C-vitamin C-vitamin finns i citrusfrukter, jordgubbar, svarta vinbär, vitkål, spenat, kiwi och nypon. Kraftfull antioxidant som motverkar för tidigt åldrande och håller hyn smidig. Bra för immunförsvaret, underlättar upptag av järn i blodet, samt ger starkare tänder och skelett.

D-vitamin D-vitamin bildas i kroppen när du vistas i solljus, men finns även i fet fisk och mjölkprodukter Stärker tänder och skelett.

E-vitamin E-vitamin finns i vegetabiliska oljor, vetegroddar, ägg och avokado. Antioxidant som motverkar rynkor.

K-vitamin K-vitamin stärker skelettet, ger friskare hy och mer energi. Bildas i tarmen, men finns även i t ex spenat och lever.

Järn Järn syresätter blodet, ger dig mer energi och rosigare hy. Finns speciellt i lever, blodpudding, kött, spenat, linser, sojabönor och fullkornsbröd.

Kalcium Kalcium ger starka tänder och skelett, påverkar musklernas funktion och ger dig friskare hy. Finns i mjölkprodukter, spenat, broccoli, musslor och sardiner.

Fosfor Fosfor förbättrar resultatet av träning genom att påverka kroppens energiproduktion och muskelfunktion. Finns i kött, fisk, mjölk, jordnötter och fullkorn.

Krom Krom reglerar blodsockret, minskar hungerkänslor och kan hjälpa dig att hålla vikten. Finns i fullkornsprodukter, kött och skaldjur.

Kalium Kalium reglerar blodtryck och syrabalans, samt främjar muskelfunktionen och renar kroppen från slaggprodukter, vilket ger dig fräschare hy. Finns i fullkorn, frukt, grönsaker, fisk och kött.

Magnesium Magnesium stärker skelettet, förbättrar nerv- och muskelfunktioner och gör dig piggare, vilket också kan ge dig bättre träningsresultat. Antioxidant som finns i fullkornsprodukter, spenat, ärtor, bönor, kött och fisk.

Zink Zink är nödvändigt för bildandet av proteiner, omsättningen av kolhydrater och reglering av enzymfunktionerna. Kan minska hungerkänslor och hjälpa dig att hålla vikten. Antioxidant som finns i nötkött, spenat, ost, musslor och ärtor.

Selen Selen är viktigt för immunförsvaret och motverkar för tidigt åldrande. Antioxidant som finns i fisk, skaldjur, nötter, ris och pasta.

Koppar Koppar hjälper kroppen omsätta järn och syre och gör dig piggare. Antioxidant som finns i vanligt kranvatten, nötter, russin, skaldjur och lever.

Jod Jod påverkar ämnesomsättning, förbränning och hormonproduktion, bevarar musklerna och kan hjälpa dig hålla vikten. Finns i havsfisk och skaldjur, samt i jodberikat salt.

Andra artiklar

Bli medlem

Bli medlem

Våra flexibla medlemskap finns i många varianter bara för att passa just dig och din träning.