Boosta immunförsvaret med smoothies

Boosta immunförsvaret med goda smoothies fullproppade med vitaminer. Här får du recept på smoothies med bär, grönsaker och kryddor.

Sömn och återhämtning är två klassiker som påverkar ditt immunförsvar. Immunförsvaret skyddar kroppen mot virus, bakterier och andra främmande ämnen som orsakar till exempel inflammationer. De vita blodkropparna är särskilt viktiga, de är kroppens försvarsceller. Immunförsvaret kan både stärkas med vaccinationer och en hälsosam livstil där en varierad och nyttig kost tillsammans med fysiska aktiviteter är viktigt.

Smoothies för att boosta immunförsvaret

Här kommer tre nyttiga recept på smoothies som du relativt snabbt kan fixa hemma. Du behöver en blender.

Smoothie med bär

Bärsmoothies är grymt för att boosta immunförsvaret.

Ingredienser:

1,5 dl blåbär och hallon 2 dl mandel- eller havremjölk 2 msk cashewnötter 2 tsk solrosfrön 1 tsk lönnsirap 1 tsk mandelsmör.

Gör så här: Mixa ingredienserna i en blender och häll upp i ett glas. Smakmixen blir ett ljuvt möte i gommen, utöver kicken för immunförsvaret.

Grönsakssmoothie

Grönsaker är självskrivna för en sund kropp.

Ingredienser:

10 cm gurka 20 gram spenat 1 dl broccoli 1 avokado 2 dl mandel- eller havremjölk 1 msk citronjuice.

Gör så här: Skiva gurkan i smala stavar. Lägg hälften av dem i en blender, spara resten. Skala avokadon, skölj spenaten, mixa ihop godsakerna och häll upp i ett glas. Använd resterande gurkstavar som ”drinkpinnar”, en lyxigare och ätbar variant, medan du avnjuter grönsakssmoothien.

Smoothie med kryddor

Många växter, kryddor och örter har lång tradition av att förebygga sjukdomar och hålla kroppen frisk. Till denna dunderboostare behöver du:

Ingredienser:

1 dl tranbär 0.5 skalat äpple 1 msk oregano 2 dl kokosvatten 0.5 tsk gurkmeja 0.5 tsk nyponpulver 0.5 tsk vitlökspulver 0.5 pressad citron

Bra att veta: Dessa ingredienser är proppfulla av antioxidanter med inflammationshämmande egenskaper. Äpplet ger lite konsistens när du mixar ihop smoothien. Mycket smak i ett glas.

Detta var tre exempel på smarriga smoothies som boostar immunförsvaret. Lägg till en banan eller en näve björnbär till något av recepten. Så sätter du snabbt en egen prägel på smoothien!

Andra artiklar

Bli medlem

Bli medlem

Våra flexibla medlemskap finns i många varianter bara för att passa just dig och din träning.