En hälsosam picknickkorg

Under sommaren äts det picknick var och varannan dag. Och visst är det underbart att bre ut picknickfilten i en grön park eller duka upp lunchen direkt på salta klippor. Men det är lätt att fastna i träsket av baguetter, bullar och chips. Det är visserligen inte är fel i sig, men ibland kan det vara skönt med lite variation i picknickkorgen. Idag bjuder vi på inspiration.

Stekt äggmacka på rågbröd

Stek några ägg när du ändå fixar frukost och låt dem kallna. Gör sedan picknickmackor på rågbröd och stekt ägg. Toppa med lite gräslök om du har hemma. Voila! En perfekt lunch som mättar bra mycket mer än en luftig baguette.


Bulgursallad med örtdressing

En bulgursallad går att variera i oändligheten. Koka bulgur och låt svalna. Blanda sedan med de grönsakerna du har hemma och gärna någon salt ost som feta eller halloumi. Avsluta med att hälla över en dressing på olivolja, citronsaft, örter och lite riven vitlök.


Melonsallad med fetaost och mynta

Varma sommardagar är den här salladen det perfekta komplementet i picknickkorgen. Den söta melonen och salta fetaosten gifter sig fint, och med lite mynta når den nya höjder. Hacka och blanda alla ingredienser och ta med i en liten låda.


Grönsakspaj

Paj är kanske världens bästa kylskåpsrens och passar perfekt på picknick. Du kan slänga i det du har hemma och den smakar bara ännu bättre dagen efter. Fyll din paj med spenat, skivad zucchini, sparris eller broccoli. Eller varför inte en variant med tomat och oliver? Leta efter ostskalkar i kylen och riv över!

Andra artiklar

Bli medlem

Bli medlem

Våra flexibla medlemskap finns i många varianter bara för att passa just dig och din träning.