« STC Magazine
Hälsa Kost

Håll vikten i jul

December kan lätt förvandlas till ett enda frossande, med julbord på julbord och dignande kakfat under adventsfikat. Men det går faktiskt att njuta av julens läckerheter utan att det syns på vågen. Här kommer fyra enkla knep för hur du håller vikten i jul.

1. Ta det lugnt
Det snabbaste sättet att gå upp i vikt? Stress. Stresshormonet kortisol bidrar till att lagra bukfetma, samtidigt som vi tenderar att äta mer och sämre i form av snabba kolhydrater. Försök att se över decemberkalenderns ”måsten”, välj bort allt du inte känner för att göra och försök att istället njuta av tiden med vänner och familj. Och av sovmorgnar.

2. Tänk 1 när det kommer till det onyttiga
Det är klart att du ska få äta av allt gott julen har att bjuda på, men håll dig till siffran ett när de kommer till de mindre nyttiga elementen på julbordet: en lussebulle, en skiva vörtbröd, ett glas öl, ett glas julmust etc.

3. Fyll tallriken med grönt
Superlivsmedlen grönkål och rödkål är båda stammisar på julbordet, gå loss på dem och andra vegetariska alternativ istället för att bara frossa i prinskorv och Janssons. Då blir du mätt på nyttigheter och låter de mindre nyttiga alternativen bli en unnig liten guldkant på buffétallriken.

4. Rör på dig
Fler kalorier in betyder också att du måste göra av med fler kalorier. Låt inte juldagarna bli ett enda långt soffhäng utan ta med familjen ut på långpromenad eller varför inte en löprunda eller en omgång catch the flag i snön? Eller ge dig själv lite egentid och sväng förbi gymmet.

Bli medlem
Vårerbjudande!
Vi bjuder på startavgiften och du får ett bonuspaket.
Sidan laddar