Havrekakor med smak av äppelpaj

Det bästa mellanmålet är det som smakar efterrätt men som är fyllt med nyttigheter som håller dig mätt länge. Som de här glutenfria havrekakorna som för tankarna till äppelpaj. De är perfekta som ett snabbt mellanmål innan eller efter träning, eller varför inte på väg till jobbet?

Ingredienser: 2,5 dl havregryn 2,5 dl bovetemjöl 1 rivet äpple 1 banan 6 dadlar 1 tsk kanel ½ dl hackade hasselnötter

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Blanda de torra ingredienserna. Vill du ha en slätare konsistens kan du mixa havregrynen.
  3. Hacka dadlarna, riv äpplet och mosa bananen lätt.
  4. Blanda ihop alla ingredienserna tills du får en mjuk, kladdig ”deg”.
  5. Smaka av degen. Vill du ha den sötare kan du röra ner 1 matsked honung. Vill du hålla kakorna veganska kan du använda agavesirap istället.
  6. Forma degen till kakor, det blir ca 10 st.
  7. Baka mitt i ugnen under 30 – 35 minuter.
  8. Låt svalna.
  9. Ät!

Andra artiklar

Bli medlem

Bli medlem

Våra flexibla medlemskap finns i många varianter bara för att passa just dig och din träning.