5 livsmedel med högt proteininnehåll

När du tränar eller är fysiskt aktiv ökar omsättningen av protein i kroppen. Här listar vi 5 livsmedel som alla innehåller mycket protein och hjälper dig fylla på depåerna igen.

Proteinet är viktigt av många anledningar eftersom det ingår i kroppens vävnadsceller och fungerar lite som kroppens byggstenar. Hormoner, enzymer och delar av immunförsvaret är också uppbyggda av protein. Även om du inte tränar hårt är det därför viktigt att få i dig protein dagligen.

Det är alltid bra att äta en varierad kost. Här ger vi 5 tips på proteinrika livsmedel, en för varje veckodag!

Tonfisk Tonfisk innehåller cirka 23 gram protein per 100g. Mängden protein varierar beroende på om det är färsk eller i konserv, men oavsett form är den god och näringsrik.

Kyckling Kanske en av de vanligaste proteinkällorna i träningssammanhang är kyckling, och med all rätta. Med cirka 22 gram protein per 100g är kyckling en bra källa till protein, och går att variera i oändlighet.

Torkade sojabönor Sojabönan är en riktig proteinbomb och innehåller hela cirka 34 gram protein per 100g! Smarriga att rosta eller att göra biffar av.

Torkade kikärter Kikärter innehåller cirka 20 gram protein per 100g och har en nötig smak. Fungerar lika bra att rosta som att ha i grytor eller röror.

Nötkött Nötkött är nog det som många tänker på först som proteinkälla. Det innehåller cirka 22 gram protein per 100g och är en klassiker på matbordet. Rekommendationen är att äta max 500 gram rött kött per vecka.

Andra artiklar

Bli medlem

Bli medlem

Våra flexibla medlemskap finns i många varianter bara för att passa just dig och din träning.