Så twistar du fredagstacosen – 4 tips

Tacos på fredagar är lika självklart som sill på midsommar. Köttfärs, gurka och gräddfil i all ära, men det finns många fler sätt att laga denna paradrätt på. Här ger vi dig fyra enkla tips på hur du twistar fredagstacosen!

Skippa brödet och fyll paprikor Om du vill testa ett lite grönare alternativ är tacofyllda paprikor ett säkert kort. Hoppa över brödet och fyll istället urgröpta paprikor med brynt köttfärs och strö över riven ost. Låt stå i ugnen i cirka 15 minuter på 175 °C. Servera med salsa, din favoritsallad och övriga tillbehör – lika enkelt som gott!

Fisk istället för kött För att variera proteinkälla kan du använda dig av fisk och skaldjur, till exempel räkor eller panerade fiskfiléer. Tillsammans med tillbehör som mango, fetaost, koriander och en småsyrlig guacamole, får du till en riktigt fräsch och smarrig tacosvariant som garanterat kommer att bli uppskattad!

Taco Bowl Olika typer av ”bowls” har blivit väldigt populärt den senaste tiden. Denna rätt består typiskt av rå fisk, grönsaker och ris, men givetvis går det lika bra att göra en tacosvariant! Även här kan du skippa brödet och istället koka ris. Servera med tacokryddad köttfärs, sallad, crème fraiche och tacosalsa. Perfekt före ett hårt gympass!

Tortillachips i ugn En lite mer knaprig variant av tacos fixar du med tortillachips. Använd valfri färs och stek med tacokrydda. Fördela sedan ett hav av chips på en plåt och portionera ut färs, ost och salsa. Låt stå i ugnen i 175 °C tills osten börjat få färg, och servera sedan med några olika röror som tillbehör. Snabbt och lättlagat!

Andra artiklar

Bli medlem

Bli medlem

Våra flexibla medlemskap finns i många varianter bara för att passa just dig och din träning.