Smidig och snabbfixad utflyktsmat

En heldag i längdspåret eller ute på tur tar på krafterna – de är då mellanmålen dyker upp som en räddande ängel. Här kommer 3 tips som garanterat höjer såväl blodsockret som humöret.

Du behöver fylla på reserverna regelbundet under dagen. Här är tre exempel på smarta enrgiboosts som kan vara guld värda under utflykten.

Nötbars

Ett perfekt Grab n’ go-alternativ, när du tar en paus i skidbacken och behöver en snabb dos energi. Nötbars innehåller bättre ”bränsle” för kroppen än chokladkakor och liknande sötsaker. Finns i välsorterade affärer, eller så tillagar du själv en omgång bars. Snabbt och enkelt, varför inte testa dessa goda proteinbars – dessutom smakar det egenlagade nästan alltid bättre, eller hur?


Omelettwraps

Apropå egenlagat och lättfixat: har du provat omelettwraps? Om inte är det hög tid nu. Vispa ihop och stek några omeletter. Låt dem svalna en stund innan du lägger på lite grönsaker, tonfisk eller något annat du är sugen på. Rulla ihop och packa ner i väskan, så har du ett perfekt mellanmål ute i naturen.

Matmuffins

Nej, vi snackar ingen vanlig gofika i det fria. Matmuffins är lite mer rejäla och mättande, ett smakrikt go to-käk som ger mycket energi. Tillagas ungefär som vanligt, med vanliga muffinsformar – men du kan fylla dem med valfria ingredienser. Fetaost och spenat? Bacon och getost? Eller skinka och tomat? Prova på att kombinera, det mesta funkar och är jättegott.

Och du, underskatta aldrig värdet av ett äpple eller en banan!

Andra artiklar

Bli medlem

Bli medlem

Våra flexibla medlemskap finns i många varianter bara för att passa just dig och din träning.