Testa en vegansk vecka

Är du sugen på att äta mer vegansk mat, alltså mat som inte innehåller några animaliska produkter? Toppen – det är bra för både hälsa, miljö och plånbok. Men är du nybörjare kan det vara klurigt att komma på vad du ska laga. För vi lovar, vegansk mat är långt mycket roligare än bara rotsaker och sallader. Här kommer en vegansk veckosedel som du kan kopiera till handlingslistan. Sedan är hela veckans mat är planerad i ett nafs.

Måndag: Vegansk lasagne

Lasagne! Kanske världens bästa mat? Perfekt till matlådan och du kan slänga i lite vad som helst. Det här receptet innehåller massor av härliga grönsaker och är toppad med vegansk ost.

Till recept!

Tisdag: Asiatiska vegobullar med risnudelsallad

En rolig rätt som passar lika bra på vardagen som till helgen. Fräscha asiatiska smaker och enkelt att slänga ihop. Dessutom perfekt i matlådan!

Till recept!

Onsdag: Gräddig vegansk spenatpasta Pasta är en riktig vardagsklassiker. Den här varianten med spenat, citron och mandlar är supergod och blir snabbt en hit för hela familjen.

Till recept!

Torsdag: Lyxig falafelrulle

Hur gott är det inte med en smarrig falafelrulle? Lite som en uppgraderad version av den klassiska tacon. Den här varianten med rödbetshummus är både vacker att se på och gudomligt god.

Till recept!


Fredag: Vegansk bouillabaisse med bönaioli och rostad potatis Mustig, lyxig men ändå enkel. En bouillabaisse utan fisk kanske låter knasigt, men den här varianten med saffran, rotfrukter och fänkål är en riktig 10 poängare som får vilken skeptiker som helst att göra stående ovationer.

Till recept!

Lördag: ”Burgare” med avokado och srirachadressing

Fira lördag men en god vegansk burgare. Toppas med avokado, het srirachadressing och krispiga grönsaker. På sidan serveras sötpotatispommes såklart.

Till recept

Söndag: Veganska köttbullar med gräddsås och potatis

På söndagar har man tid att laga klassisk husmanskost. Här är en vegansk variant på köttbullar, gräddsås och potatis. Minst lika gott som originalet, vi lovar!

Till recept!

Andra artiklar

Bli medlem

Bli medlem

Våra flexibla medlemskap finns i många varianter bara för att passa just dig och din träning.