Tre proteinrika mellanmål med keso

Keso är ett perfekt mellanmål som är både proteinrikt och innehåller mycket kalcium. Tillsammans med kompletterande livsmedel som frukt, nötter eller rågbröd får du även i dig fibrer och nyttigt fett som gör dig mätt länge. Keso passar lika bra till söta livsmedel som frukt och bär, eller salta som pesto, avokado eller soltorkade tomater. Det är också en perfekt topping på gröten eller som boost i din smoothie. Här kommer inspiration på tre goda och nyttiga mellanmål som innehåller keso.

Kesoplättar med banan

Mixa en burk keso, 2 ägg och en banan och stek plättar. Toppa med lite mer keso, färsk frukt och bär eller varför inte en klick turkisk yoghurt och lite honung. Plättarna är perfekt till frukost eller mellanmål och är lika goda att äta dagen efter när de är kalla.

Keso med banan, apelsin och hackad mandel

Ett mellanmål blir inte mycket enklare än såhär. Häll upp keso i en skål och toppa med skivad apelsin, banan och hackad mandel och pudra över lite kanel. Det går självklart bra att ta vilken frukt du vill. Mellanmålet är både protein- och fiberrikt och du står dig länge.

Knäckebröd med keso, pesto och tomat

Tycker du keso gör sig godare med salta livsmedel måste du testa att använda det som pålägg på en smörgås. Blanda keso tillsammans med två matskedar pesto och lägg på en knäckemacka eller rågbröd. Toppa med skivad tomat och lite flingsalt. Gott som bara den och klart på ett kick.

Andra artiklar

Bli medlem

Bli medlem

Våra flexibla medlemskap finns i många varianter bara för att passa just dig och din träning.