Årets gym 2023 – STC Kungälv Rollsbo

I samband med att Fitnessfestivalen, Norra Europas största festival inom träning, fitness och aktiv hälsa arrangeras, genomförs också Guldhjärtat, gym- och träningsbranchens egen "Guldbaggegala" . Här utses bland annat Årets PT, Årets Gruppträningsinstruktör och Årets Klubb/Gym i Sverige. I samband med galan som ägde rum på Stockholmsmässan den 2 december 2023 var det klart att STC Kungälv Rollsbo vunnit den prestigefyllda titeln som Årets Klubb/Gym efter att ha tagit sig igenom en nomineringsprocess, efter att folket fått rösta och en expertjury sagt sitt.

STC grundandes 1998 i Rollsbo industriområde i Kungälvs kommun och det var under STCs 25-årsjubileum som STC Kungälv Rollsbo utnämndes till Årets Klubb/Gym i Sverige. Vi passade på att ställa några frågor till Terese Sahlin Holmqvist och Ellen Linder som ansvarar för driften av STCs första och största gym.

Motivering Årets Klubb/Gym 2023 – STC Kungälv Rollsbo

"Denna plats är en naturlig samlingspunkt för människor i alla åldrar och med olika träningsbehov. Med enastående instruktörer och exceptionella faciliteter har gymmet växt till att rymma flera tusen medlemmar, ändå behåller det en nära, personlig atmosfär. Här inryms inte bara träning utan även en känsla av gemenskap och värme där du, oavsett humör när du kommer, lämnar med ett leende på läpparna."

Grattis, hur känns det att vinna det här priset? – Jag är oerhört stolt över att få ha varit med om detta. Jag har fortfarande svårt att ta in att vi faktiskt vann. Jag och Ellen har gråtit, skrattat och njutit av att vi fått uppleva detta. Jag kan som platschef säga att detta är ett pris som medarbetarna ska vara stolt över då det är dem som gjort det möjligt. STC Kungälv Rollsbo hade inte varit på topp om det inte var för medarbetarna som jobbar hos oss, säger Terese Sahlin Holmqvist, platschef.

Hur skulle du beskriva gymmet till någon som aldrig varit där? – Det är en träningsanläggning som har något för alla! Det finns en stor gymyta fördelat på två stora luftiga våningar, en gigantisk maskinpark, en stor cardioavdelning, en box på ca 1000 kvm för den som älskar att träna med skivstång eller annan funktionell träning. Sist men absolut inte minst erbjuder vi gruppträning i världsklass, vi har fyra stycken gruppträningssalar, eller faktiskt fem stycken om man räknar med boxen där vi har håller våra populära STC HIIT-pass. Det gör att vi kan hålla i gång 157 stycken deltagare samtidigt fördelat i alla salar, säger Terese.

Gymmet i Kungälv som är unikt i Sverige

Terese berättar att personalen ofta får höra från medlemmarna att de gillar atmosfären i gymmet, att det är en familjär känsla och att det finns så många olika valmöjligheter till träning. Det hon själv lyfter upp som unikt är boxen och beskriver det som att det är få gym i Sverige som har den ytan tillsammans med ett redan stort gym. Där kan man köra all form av träning och det ryms både gruppträningsklasser och finns stora ytor för medlemmar som samtidigt vill träna själv i lokalen. För några år sedan renoverades loungen med ett stort loft ovanför receptionen, vilket är uppskattat av dem som vill kombinera lite studier eller jobb innan träningspasset.

Varför tror du att att STC Kungälv Rollsbo blev utnämnd som Årets Gym i Sverige 2023? – Jag tror att vi är ett gym som sticker ut i mängden för att vi har stora ytor, det är fräscht och vi har ett brett sortiment. Vi har också mycket gruppträning där våra instruktörer levererar på topp. Receptionspersonalen säger hej och hejdå till alla och många medlemmar säger att det gör deras dag, säger Terese.

Terese Sahlin Holmqvist, Rami Metto (Platschef för bland annat STC Backa Entré och STC Selma) och Ellen Linder tog emot priset på Guldhjärtat 2023

Foto: Fitnessfestivalen

Tre populäraste gruppträningspassen

Ellen Linder är gruppträningsansvarig på gymmet och nämner att det som är populärast bland medlemmarna just nu är STC HIIT, som hon beskriver som den perfekta mixen av styrka och kondition där alla kan utmana sig själv efter sina egna förutsättningar. Hon lyfter också fram gymmets unika cykelsal med en stor skärmen som går över hela salen, som det bara finns några få av i Sverige, där cykelpasset Immersive The Trip från Les Mills är populärt. Här cyklar vi genom olika spännande världar där man nästan glömmer bort att man tränar. Det får man verkligen inte missa, intygar Ellen. Många medlemmar vill också kombinera ett pass i gymmet eller ett tuffare gruppträningspass med ett lugnare YinYoga-pass.

Ellen, hur känns det för dig att vinna det här priset? – Som att vinna melodifestivalen fast inom gymvärlden. Otroligt roligt! Det var längesedan jag var så nervös som jag var på galan och när vi ropades upp kändes det overkligt. Jag är så tacksam att få vara en del av det fantastiska team vi har i Rollsbo, allt från medlemmar, instruktörer till receptionister. Det är vi alla tillsammans som vunnit priset vilket gör att det känns så mycket roligare!

Andra artiklar

Bli medlem

Bli medlem

Våra flexibla medlemskap finns i många varianter bara för att passa just dig och din träning.