Månadens medarbetare – Dalton Ramiro

Dalton Ramiro jobbar som personlig tränare och gruppträningsinstruktör på STC Östersund. Han älskar att lyfta tungt och inspirera sina klienter till ett mer hälsosamt liv.

Dalton började jobba med träning 2005. Men tro det eller ej har det inte alltid varit en självklarhet för honom.

– Jag hade ett väldigt stillasittande liv och problem med övervikt som ung. När jag var 16 år började jag träna och mådde snabbt bättre och fick fina resultat. Men det är inte alltid så lätt att pressa sig själv och det var så jag blev inspirerad till att hjälpa andra. När jag var 18 år började jag utbilda mig inom träning.

Dalton som vuxit upp i Brasilien flyttade 2008 till Australien för att starta ett nytt liv inom träning och lära sig engelska. Det ena ledde till det andra och tillslut hamnade han på andra sidan jordklotet, nämligen i Östersund där han nu bott i 9 år.

– I början tyckte jag det var jobbigt att det var så mörkt och kallt. Men nu har jag anpassat mig och trivs bra.

För 8 år sedan började Dalton på STC. Förutom att vara personlig tränare är han också gruppträningsinstruktör för pass som Core och HIIT. Ibland står han i receptionen och hjälper medlemmarna med olika saker. Men det han tycker allra bäst om är att vara personlig tränare.

– Jag tycker om att fokusera på varje person och se dem utvecklas och bli bättre i sin träning, samtidigt som de har roligt. Det är inspirerande att se mina klienter nå sina mål, det är det som gör mitt jobb så roligt.

Dalton tycker att det är bra energi på STC och en fin sammanhållning. Att klubbarna ser likadana ut över hela Sverige med bra standard och samma utbud är också en stor fördel. I framtiden vill han fortsätta utvecklas inom träning och hälsa.

– Om jag vill förändra andra måste jag vara en förebild själv. Mitt mål är att fortsätta utvecklas inom personlig träning, men också i mitt jobb som idrottslärare. Jag är nämligen precis färdigutbildad och börjar jobba i augusti. Det känns som en bra kombination.

5 snabba...

Vad tycker du bäst om att träna? Styrketräning. Helst rygg och biceps.

Vad är din favoritmat? En stor burgare, eller kebab.

Vad gör du för att slappna av? Spelar dator, går ut på en promenad eller spelar gitarr.

Vad lyssnar du på för musik när du tränar? Hiphop. Rick Ross, Jay Z, 50 Cent och Eminem.

Vad äter du för glass i sommar? Det spelar ingen roll om det är sommar eller vinter. Jag väljer alltid pistage.

Andra artiklar

Bli medlem

Bli medlem

Våra flexibla medlemskap finns i många varianter bara för att passa just dig och din träning.