Därför borde alla ha en PT

Ibland är det svårt med träning. Att planera den, utföra den och att få de resultat som man önskar. Men det finns ett smart knep som gör allt lite enklare. Och roligare! Med en personlig tränare får du proffshjälpen som behövs för att lyckas.

Oavsett om du är nybörjare eller har en väletablerad träningsrutin så finns det flera goda skäl att vända sig till en personlig tränare. Ett av de starkaste argumenten handlar om att få proffshjälp att lägga upp en individuell plan för träningen. Genom att sätta upp konkreta mål och skapa en tydlig strategi för att nå dem så ökar chanserna för att lyckas.

Att träna ihop med en PT har även visat sig vara magi för motivationen. Med en engagerad och kunnig tränare som väntar på gymmet blir det lättare både att dyka upp och att leverera.

Att få professionell vägledning under resans gång minskar också risken för skador. Ett vanligt misstag är nämligen att gå ut för hårt i början eller att missbedöma när och hur mycket det går att höja nivån på träningen. En PT kan konsten att skräddarsy stegringen efter din utvecklingskurva samt anpassa den efter dagsform. Allt för att maxa resultatet på minsta möjliga tid.

Det är en strålande idé att koppla in en personlig tränare om du står inför en ny fysisk utmaning. Kanske är du gravid, taggad på att åka vasaloppet eller både och? Oavsett är det ett smart drag att få professionella tips och råd om hur du ska tänka, träna och äta för att ta dig an utmaningen på bästa vis.

Sist men inte minst - en personlig tränare hjälper dig inte bara med rådgivning kring själva träningen utan kan även stå till tjänst för att integrera den i ditt liv på ett funktionellt och hållbart sätt. En avgörande komponent för god hälsa och framgångsrik träning!

Andra artiklar

Bli medlem

Bli medlem

Våra flexibla medlemskap finns i många varianter bara för att passa just dig och din träning.