Efter 25 år är Susanne fortfarande kvar

Efter tre år av succé i Kungälv ville Nergy Sportsclub (idag STC) expandera. Första förvärvet gjordes i Älvängen på andra sidan Göta älv, där Susanne Sebestyen var en av delägarna – och som valde att jobba kvar.

I november 2001 klev Antoni Kutics in genom dörren till den gamla korkfabriken på Fabriksvägen i Älvängen. Det var första steget i en expansion som fortfarande pågår i STC:s regi. Han övertygade delägarna till det lokala gymmet BAS om att sälja verksamheten och skylta om det till Nergy Sportsclub. En av delägarna var Susanne Sebestyen som där och då inledde en lång karriär i friskvårdskedjan.

- Det har varit en helt fantastisk, närmast obeskrivlig resa. Jag är fortfarande gruppträningsinstruktör, men har också haft förmånen att vara platschef, biträdande regionchef, gruppträningsansvarig och nuförtiden är jag chef för kundsupporten. Jag har gått från receptionen till huvudkontoret och har trivts i alla roller, säger hon.

När STC firar 25 år finns det ingen bättre att prata historia och utveckling med än Susanne Sebestyen. Hon har varit på hela resan och är rik på minnen.

- Träningens utveckling och hur den har blivit en del av vardagen för väldigt många har varit spännande att följa. Idag är det närmast självklart att alla ska ha ett gymkort i plånboken. Sedan har den digitala utvecklingen betytt mycket. I början bokade medlemmarna sig till passen via telefonen och vi skrev ner namnen i ett kollegieblock. Det tycker dagens anställda är roligt när vi berättar, numera är det så självklart att alla bokningar sker via appar och hemsidor, säger Susanne med ett leende.

Ett annat är klubbarnas öppettider. I början var anläggningarna bara tillgängliga när det fanns personal på plats. Idag är det ofta dygnet runt som gäller.

- Jag minns hur jag reagerade när det talades om att vi skulle öppna ett obemannat gym. Hur ska det gå? tänkte jag. Det visade sig vara en succé, särskilt på mindre orter.

Att STC fick framgång och kunde expandera kraftigt i Västsverige förklarar Susanne med satsningen på gruppträning, tydliga värderingar och välutbildade platschefer.

- Antoni och Katarina satsade tidigt på en intern chefskola och den har lagt grunden för ett bra ledarskap. Jag har till och med gått den två gånger. Den pågår än idag. Här förankrar vi värderingarna om glädje, passion, gemenskap, personlighet och proffsighet så alla chefer kan förmedla dem på samma sätt. I själva träningsutbudet har vårt kompletta gruppträningsutbud lagt grunden för framgången. Personligen är det fortfarande gruppträningen som är min stora passion, att få köra ett pass och svettas tillsammans med en grupp envist kämpande medlemmar. Det är helt underbart!

Andra artiklar

Bli medlem

Bli medlem

Våra flexibla medlemskap finns i många varianter bara för att passa just dig och din träning.