Månadens medarbetare – Emmelie Karlsson

Emmelie skulle börja studera på universitetet när hon såg att det nya gymmet nere på stan sökte en platschef. Utan några tidigare chefsmeriter bestämde hon sig för att chansa och söka jobbet. Idag är Emmelie Karlsson platschef på STC i Borås och tycker det är häftigt att få möjligheten att få göra avtryck och leda andra.

Emmelies intresse för träning och hälsa har alltid funnits där, men det yttrade sig främst när hon var i tonåren. Vid femton års ålder började hon spela volleyboll och i gymnasiet valde hon till extrakurser inom idrott. När hon efter ett tag slutade på volleybollen började Emmelie springa som ett sätt att hålla igång hälsan.

– Det skapade ringar på vattnet och jag insåg att kost, det är också kul!

Kosten blev ett eget intresse som Emmelie fastnade för. Hon började läsa artiklar, se dokumentärer och bestämde sig för att plugga till kostrådgivare och personlig tränare. I samband med det började hon även styrketräna och gå på gruppass, något som passade Emmelie perfekt.

– Ibland blev det två pass per dag för att det var så roligt, berättar Emmelie skrattande.

Mycket tid spenderades på gymmet och det ena ledde till det andra. Till slut var det Emmelie som stod i receptionen och fick till och med frågan om att vara personlig tränare, efter att ägaren ringt och frågat om hon ville börja jobba. Fem år senare var det dags för nya utmaningar, och numera ger hos sin sprudlande och positiva energi till STC. – På STC tar man tillvara på allas kvaliteter och de anställda utvecklas. För mig är en chefsroll en stor erfarenhet och merit, det är betydelsefullt att få möjligheten att leda andra. Det är en häftig bransch som hela tiden utvecklas och det finns alltid något att lära, så det gäller det att vara open-minded.

En vanlig dag på jobbet börjar för det mesta med administrativt arbete, det är alltid mycket mejl att besvara. Sedan avslutas den i receptionen, då får man chansen att träffa folk och känna pulsen på gymmet.

– Jag brukar vinka välkommen och ibland åker en bicep upp! Ett personligt bemötande är viktigt och det är just mötet med människor som gör arbetet så varierande och roligt.

Emmelies mål med den egna träningen är frivändningar. Hon berättar att hon vill komma upp i samma nivå som tidigare, men det kräver mycket kontroll så man kan inte bara hetsa iväg i vikter. För att behålla sin träningsmotivation berättar hon att det för det mesta bara gäller att köra på, även om man inte orkar. Men också att det är viktigt att nöja sig med det lilla i vardagen, en promenad är bättre än inget.

– Man ångrar aldrig att man tränat. Då kan man också ha med sig i ryggen att “det inte var så farligt ändå.”

Fem snabba...

Favoritövning? Frivändningar.

Favoritträningslåt? Set it off - Diplo lazerdisc party sex (the fat rat remix).

Bästa mellanmålet? Vaniljkeso med apelsin, det blir som ris á la malta!

Hobby utöver träningen? Tycker det är roligt att fota, mest för egen del och för att det är kul att ha minnen.

Bästa träningsupplevelsen? När jag sprang mitt personlängsta. Hade en bra dag och kände milen i benen, så jag bestämde mig för att springa till min mormor och morfar. 3.7 mil senare var jag framme och riktigt nöjd!

Andra artiklar

Bli medlem

Bli medlem

Våra flexibla medlemskap finns i många varianter bara för att passa just dig och din träning.