Månadens medarbetare – Erica Gustavsson

Erica blev platschef på STC Tjörn och Orust precis innan pandemin slog till. En minst sagt tuff utmaning – men nu känner hon sig stärkt och fylld av nya lärdomar.

Erica Gustavsson har ridit sedan hon var 11 år, bodde på internat och gick på naturbruksgymnasium. Hon var fast besluten om att jobba med djur, men det blir inte alltid som man tänk sig. Idag är Erica platschef och gruppträningsansvarig på STC Myggenäs, STC Varekil och STC Henån.

– Jag började jobba extra i receptionen 2017. Då hade jag lite scenskräck och sa jag att jag aldrig skulle bli gruppträningsinstruktör. Men efter ett tag började jag hålla i dansklasser för både barn och sedan även för vuxna och tyckte det var fantastiskt roligt. Nu håller jag även i senior-, Indoor- och Challengepass så man ska aldrig säga aldrig.

Tiden gick och 2019 blev Erica anläggningsansvarig på STC Myggenäs. Men redan i december samma år fick hon sin nuvarande tjänst som platschef – precis innan pandemin slog till.

– Jag hoppade på min nya roll precis innan hela världen sattes på paus, det var verkligen en utmaning. Men när det var som tuffast tänkte jag ”klarar du det här så klarar du allt”.

Och visst klarade Erica det. Efter många svåra månader börjar saker och ting äntligen återgå till det normala.

– Det är så roligt att se stammisar och de lite äldre medlemmarna komma tillbaka till gymmet, deras glädje smittar av sig. Äntligen kan vi se ljuset i tunneln.

Ericas arbetsuppgifter är varierade. Hon står i receptionen, lägger scheman, anställer ny personal och ser till att allt fungerar på anläggningarna etc. Varje dag är den andra olik och det är det som gör jobbet så roligt.

– Det finns inte en dag som jag har söndagsångest eller tycker det är tungt att gå till jobbet, tvärt om. STC:s värdeord genomsyrar hela verksamheten och jag har aldrig jobbat på en arbetsplats med så bra klimat.

Det var när Erica gick på gymnasiet som hon började använda skolans gym, och efter studenten började hon med gruppträning och det var där hon hittade passionen för dansen. Idag är undervisar hon i bl.a. Sh’bam och älskar endorfinkicken det ger.

– Jag bli glad i själen av det. Att röra sig till musik är fantastiskt roligt. Det sitter i utanför gruppträningssalen också, jag dansar och sjunger gärna hemma när jag städar och diskar.

Erica funderar på att ta upp ridningen igen, men att jobba med djur är någonting hon lagt på hyllan. Nu är det andra framtidsplaner som smids.

– Jag vill försöka klättra mer inom företaget. Kanske bli regionchef eller någon annan spännande inriktning. Jag vill utvecklas och få nya utmaningar.

Fem snabba...

Vad är din favoritträning?* – Dans i alla dess former, men Sh’bam ligger mig varmt om hjärtat. Vad är ditt bästa mellanmål? – Bananpannkaka med hallonkvarg och extra frysta hallon på toppen. Och lite kanel på det. Vad gör du för att koppla av? – Jag bor nära havet och älskar att promenera där, men jag tackar inte nej till att mysa i soffan framför en härlig film heller. Bästa snackset en fredag? – Godis, favoriten är lakrits. Gärna lite linschips också. En träningsövning du känner hat-kärlek till? – Bänkpress är en övning jag varit lite rädd för, men nu har jag hittat tekniken och börjat gilla mer och mer.*

Andra artiklar

Bli medlem

Bli medlem

Våra flexibla medlemskap finns i många varianter bara för att passa just dig och din träning.