Månadens medarbetare – Felicia Stark

Energiknippet med ett leende på läpparna – så kan man beskriva (snart) 22-åriga Felicia Stark, månadens medarbetare på STC. För ungefär två år sedan skickade hon ett mail till Ängelholms platschef, där hon förklarade att hon skulle göra allt för att bli den bästa instruktören i världen. Nu, 1,5 år senare lyser hon upp tillvaron på STC Höganäs.

Intresset för träning och hälsa har alltid funnits där. Redan som barn var hon en gymnast som satsade på framtiden, men efter en fotoperation som 13-åring blev det inte riktigt som hon tänkt sig och hon hittade till gymmet istället.

– Efter att jag opererat min fot gick det inte att komma tillbaka till samma nivå, då började jag träna på gym istället. Jag har gymmat sen jag var 13 år gammal, gärna flera gånger om dagen.

Felicia har lärt sig hur man tar för sig i livet och tror starkt på att om man vill komma någonstans, måste man våga visa framfötterna, även fast man kanske egentligen inte vågar.

– Träning är verkligen livet, och jag älskar att kunna inspirera andra människor till att hitta träningsglädjen. Med ett leende på läpparna kommer man långt, berättar hon skrattandes.

Att stå still har aldrig varit Felicias grej. Kommer medlemmarna till STC Höganäs får de se henne dansandes bakom receptionen. Har man tur kan man även få se ett och annat utfall. Som anläggningsansvarig är det Felicias ansvar att ta hand om medlemmarna. Hon är där för att hjälpa till och få alla att må bra. På morgonen brukar hon koka kaffe bakom disken, så att de morgonpigga medlemmarna kan mötas av en härligt välkomnande doft.

– Kundmötet och instruktörsrollen är det jag brinner för. Man är som en liten minipsykolog där bakom disken.

Felicia är en glad och sprallig person, och hennes mål med träningen har alltid varit att må bra. Det handlar inte om vad du stoppar i dig eller hur du ser ut, utan känslan inombords. En stor fördel med jobbet är att kunna förmedla den känslan till medlemmarna. Felicia får massor av energi när hon ser hur de utvecklas och mår bättre i sig själva.

– Det är fantastiskt att få se den 85-åriga damen gå från att inte kunna någonting till att träna självständigt varannan dag. Det är inspirerande!

Har du något tips på hur man håller träningsmotivationen uppe?

– Mitt absolut bästa tips är träna med en kompis eller någon i familjen. Då är det alltid en som är lite mer motiverad än den andra och man kommer iväg till gymmet. Det brukar ju vara den svåra biten, att ta sig dit.

5 snabba...

Favoritövning? T-bar row.

Favoritträningslåt? Inget får mig mer peppad än Eminems låtar. Det ska gå fort och det ska vara tempo.

Bästa träningsupplevelsen? Bodypump-utbildningen i Göteborg. Alla kom dit och var nervösa, men ville samma sak. Vi tränade konstant i två dagar och man fick väldigt ont i kroppen, men köttade på. Så just den känslan av att alla ville samma sak och att alla var så jäkla träningsmotiverade.

Dold talang? Mästare i limbo.

Favoritmat? Köttbullar, potatis och sås.

Andra artiklar

Bli medlem

Bli medlem

Våra flexibla medlemskap finns i många varianter bara för att passa just dig och din träning.