Gymma utan träningskort - STC lanserar mobil inpassering

STC fortsätter att förändra branschen med sina online upplevelser och self-service utbud. Steg för steg har STC noga utvecklat sin digitala plattform med passbokning, online training och ett digitalt gymprogram. Nu släpper STC mobil inpassering och först ut att prova funktionerna är anläggningarna i Göteborgsregionen.

- Det känns fantastiskt att vi äntligen kan lansera den mobila inpasseringen! Idéarbetet startade för tre år sedan och sedan dess har alla inblandade parter arbetat hårt. Äntligen är vi i hamn och kan göra det ännu enklare för våra medlemmar att träna, träffas och trivas hos oss, säger Amanda Andersson, Marknadsansvarig STC.

Med den senaste funktionen kan medlemmarna ta sig in på gymmet via en QR-kod som de enkelt scannar med STC-appen. Funktionen möjliggör även köp av medlemskap vid entrén, så att du som nybliven medlem kan gå raka vägen in på löpbandet utan att ta hänsyn till röda dagar och obemannade anläggningar.

-Det ska vara enkelt att börja träna! Vi vill finnas där för dig som din digitala träningspartner när träningsandan faller på eller när du behöver en extra push för att upprätthålla träningsglädjen. Nu tar vi ännu ett steg mot en bättre träningsupplevelse där vår vision är att bygga ett friskare samhälle, berättar Katarina Andersson, vd STC.

Funktionen släpps för både på Android och iOS, QR-koderna är placerade i närheten av de befintliga inpasseringsläsarna och scannas genom STC-appens nya dörr-ikon. Det föll sig naturligt för STC att välja QR-koder som inpasseringssystem då är den mest använda signeringen på den svenska marknaden och syns allt mer ofta.

-Vi har diskuterat flertalet olika lösningar och alltefter ny teknik lanseras eller befintligt förbättras har valet inte varit helt enkelt. Det är också en praktisk fråga hur vi skulle genomföra detta med 800 läsare på över 200 platser runt om i Sverige. Nu kommer vi fortsätta att förbättra alla funktioner i vår plattform, där QR-koderna kommer få ta plats på fler ställen i gymmet, berättar Mika Kokko, projektledare STC.

Så här fungerar QR-koderna för dig som redan är medlem:

  1. Ladda ner STC-appen Om du inte redan har vår app, så finns att hämta gratis i App Store och Google Play
  2. Öppna din mobilkamera Scanna koden för att passera in, välkommen!

Så här fungerar QR-koderna för dig som vill bli medlem:

  1. Scanna koden Öppna din mobilkamera och rikta den mot koden för att scanna.
  2. Välj ett medlemskap Följ instruktioner på hemsidan och välj det medlemskap som passar dig och din träning
  3. Ladda ner vår app Som medlem kan du boka pass, hantera ditt medlemskap och få personliga gymprogram m.m direkt i appen.
  4. Öppna din mobilkamera Scanna koden för att passera in, välkommen!

Andra artiklar

Bli medlem

Bli medlem

Våra flexibla medlemskap finns i många varianter bara för att passa just dig och din träning.