STC satsar i Jönköping, blir huvudpartner till ett av landets största marathonlopp

STC satsar i Jönköping och har nu hela fyra klubbar i den vackra staden vid Vätterns strand. Här samlas människor i alla åldrar för träning och gemenskap. Nu blir STC som en del i denna satsning även huvudpartner till Jönköping Marathon & Half Marathon med lopp och Marathon EXPO under två dagar. Tillsammans vill parterna inspirera fler till rörelse och skapa förutsättningar för en bättre folkhälsa i Jönköpingsregionen och Sverige.

STC fortsätter strategiskt satsningen på motionslopp. Sedan tidigare har STC samarbeten med Vårruset, Göteborgsvarvet och STC Tour.

- För oss på STC känns det som en självklarhet att vara en del av Jönköpings stora folkfest. Vi är redo att sprida energi och peppa deltagarna innan och under loppet och hoppas att många av våra medlemmar står på startlinjen i Jönköping Marathon & Half Marathon den 14:e augusti, säger Amanda Andersson, Marknadsansvarig på STC.

I år firar Jönköping Marathon & Half Marathon 5-årsjubileum och precis som tidigare år sker start- och målgång på Munksjöbron, som av många beskrivs som Sveriges mäktigaste målgång.

- Vi är väldigt glada och stolta att ha STC med oss på denna resa. Vi känner oss väldigt trygga med att löparna får den absolut bästa tänkbara uppladdning innan loppet, pepp under och även efter loppet. De har ett väldigt bra utbud på alla deras anläggningar runt om i Sverige som hjälper våra löpare att förbereda sig på bästa sätt, säger Tony Hatefnejad, Marknadsansvarig på Jönköping Marathon & Half Marathon.

Loppet har expanderat varje år och har löpare från cirka 40 nationer. Redan från första upplagan för fem år sedan har loppet haft som mål och ambition att visa upp vår vackra stad, ge motivation, glädje och ett minne för livet som du vill uppleva om och om igen.

Löparfesten inleds med att Marathon EXPO öppnar den 13:e augusti, fortsätter med Fun Run 5 km samma dag och avslutas stort på lördagen den 14:e augusti för alla löpare som tagit sig an antingen maraton- eller halvmaratondistansen.

Läs mer om Jönköping Marathon & Half Marathon.

Andra artiklar

Bli medlem

Bli medlem

Våra flexibla medlemskap finns i många varianter bara för att passa just dig och din träning.