Månadens medarbetare – Johanna Wiezell

Ett energiknippe och en älskad platschef som blir lycklig av sitt jobb. Johanna Wiezell har jobbat på STC i nio år, men absolut inte tröttnat. Nu är hon utsedd till månadens medarbetare och idag får du lära känna henne ännu bättre.

Den sprudlande Johanna Wiezell är sedan ett år tillbaka platschef på STC-klubbarna i Partille, Sävedalen och Mölnlycke. Efter att ha jobbat inom bolaget i totalt nio år är hon en brinnande ambassadör som tycker att hennes jobb bara blir roligare med åren. – Jag brukar kalla mig en 52 årig tant, men jag är ung i sinnet. Mycket på grund av alla unga, grymma medarbetare men också för att jag älskar mitt jobb. Livet är för kort för att inte ha roligt och jag försöker ta varje tillfälle jag får av att njuta och ha kul, säger Johanna.

Högt i tak och mycket humor

Johanna började sin karriär som gruppinstruktör men har sedan dess testat på olika roller inom STC. Platschef var något hon absolut inte ville bli, det sa hon i alla fall till sin man. Men efter att ha tagit över ett mammavikariat som just platschef insåg hon att det var det roligaste hon gjort.

– Jag älskar att få chansen att förstå och utveckla människor och skapa fungerande team. Min passion är mitt intresse för människor och jag tror det är därför jag tycker mitt jobb är så roligt.

Förutom att rollen ger Johanna möjlighet att jobba med människor, kan hon skapa en dynamik som hon och alla medarbetare trivs och mår bra i. Johanna vet hur hon vill ha det och är tydlig med vad som gäller på hennes klubbar.

– Här är det högt i tak, mycket humor och jag tolererar inget skitsnack. Vi pratar med varandra och inte om varandra. Jag tar mig tid att lyssna på både medarbetare och medlemmar och det vill jag ska genomsyra alla gym.

Hitta träningsmotivationen

För att orka ta sig till gymmet är det viktigt att sprida träningsglädje, något som Johanna är expert på. Hon älskar att mingla runt med både kollegor och medlemmar och pratar gärna högt för att få så många som möjligt att känna sig inkluderade.

– Jag bjuder på mig själv och jävlas med folk på ett roligt sätt. Det är viktigt att det ska kännas roligt att träna, annars är det lätt att låta bli.

Johanna har själv alltid tyckt om att röra på sig, men precis som för de flesta andra kan motivationen tryta. Som tur är finns Philip Wiktorsson.

– Förutom att ha mina egna klasser så tränar jag PT-pass tillsammans med Philip Wiktorsson på STC i Trollhättan. Han är otroligt duktig och motiverande och har hjälpt mig att förstå vikten av styrketräning. Jag har stelopererat ryggen och sedan dess är det ännu viktigare att jag håller mig stark.

Så vad är dina tips för att hålla igång motivationen en mörk och regnig måndag? – träningen som blir av är den som betyder något, även om det bara blir en liten stund. Det finns inga rätt och fel. Ta steget in till gymmet och våga stanna. Träna tillsammans med kompisar och kollegor och boka in pass i kalendern.

5 snabba …

Bästa träningsövning? Jag gillar övningar när man jobbar med hela kroppen, som frivändningar med vikt.


Bästa träningsform?

Funktionell träning som har en variation av både kondition och styrka.

Bästa mellanmål?

Jag är allergisk mot en del saker, så jag har två mellanmålsfavoriter; vattenmelonslush med mynta och lime eller laktosfrikeso med granola.


Bästa återhämtningen? Det bästa är att vara med mina barnbarn. Men förutom det är det att ligga i sängen, äta ostkrokar och titta på serier.

Vad är din favoritmat?

Fredagskebaben med ris. Det har öppnat ett kebabställe mitt emot STC-Partille, så varje fredag efter mitt Indoor walking-pass så går jag dit och beställer ”det vanliga” till mig och gubben. Det har blivit tradition.

Andra artiklar

Bli medlem

Bli medlem

Våra flexibla medlemskap finns i många varianter bara för att passa just dig och din träning.