Månadens medarbetare – Johnnatan Rivera

En snowboardolycka fick honom att helt sluta träna. Numera ägnar han dagarna åt att få fler att hitta motiveringen till att träna, samtidigt som han siktar på att nå en tio-i-topp-placering i crossfit. Möt Månadens medarbetare – Johnnatan Rivera.

snart två år har medlemmarna på STC Hammarö fått pepp och träningstips från Johnnatan Rivera, anläggningsansvarig.

– Jag älskar när jag lyckas omvända någon, när jag får dem att inse vikten av träning. Dels för det fysiska i vardagen, hur du orkar mer och blir piggare. Men också den sociala biten. Man fylls av energi av att träffa andra, gymmet ger en tillhörighet, säger Jonnathan.

Som anläggningsansvarig är Johnnatan oftast den första medlemmarna träffar, det är han som öppnar receptionen, ser till att allt är i ordning och tar hand om medlemmarna.

– Så ofta jag kan är jag ute på golvet för att hjälpa till med teknik och inspirera till nya övningar. Ingen ska känna att de är jobbiga om de ställer frågor, jag är bara glad om jag kan hjälpa till.

Det egna träningsintresset har alltid varit stort och som han beskriver det själv har han testat det mesta, från löpning till boxning och tyngdlyftning. Men när han bröt en hand och fot i en snowboardolycka slutade han träna helt. Vägen tillbaka var tuff. Vändpunkten kom när ett gym frågade om han ville bli boxningsinstruktör.

– Det var det perfekta sättet att komma igång, de jag instruerade behövde mig där. Ganska snart insåg jag också att jag bara orkade hälften av vad de jag instruerade gjorde, det var en bra drivkraft och inspirationskälla.

Utöver att få honom att hitta tillbaka till träningsglädjen gav det honom också en fingervisning om vad han ville jobba med.

– När jag var yngre var jag inställd på att bli advokat, men när jag väl började läsa till det insåg jag att det var helt fel för mig.

Istället började han läsa Idrottsvetenskap och därefter en kurs till PT, kostrådgivare och massör. Till STC kom han efter utbildningen.

– Det är det här jag brinner för. Jag har ett genuint intresse och passion för träning. Både för egen del och när det gäller att inspirera andra.

I vanliga fall instruerar han i Crosscage, Bodyattack och Bodybalance, under pandemin har det tagit paus – istället leder han seniorpass i funktionell träning. Och själv tränar han för fullt mot ett tydligt mål:

– Jag satsar ordentligt för att se hur långt jag kan placera mig i Sverige inom crossfit. Det vore kul att komma runt 10. Planen är att börja med Open nu i mars. Det borde ge en bra fingervisning på vad jag har för svagheter och vad jag behöver jobba mer med, säger Johnnatan.

Johnnatans två tips för en ny träningsrutin:

1. Tålamod Se till att hålla ut de första två månaderna. Skapar du en rutin kommer det att växa till ett behov.

2. Ta hjälp Berätta för andra att du börjat träna och vilken förändring du vill få till. Låt dem peppa och inspirera dig.

Fem snabba..

Bästa träningslåten? Jag kommer alltid igång av Jungle (Remix) med X Ambassadors.

Favoritpass? Crosscage, men jag har en särskild kärlek för Bodyattack också.

Dold talang? Jag har fått höra att jag är duktig på att rita och måla. Jag slutade med det för längesedan, men ibland tar jag fram en penna och då blir jag lite imponerad av mig själv.

Favoritövning? Muscle-ups, alltså när när man gör en chin som fortsätter över stången.

Bästa träningsupplevelse? Hittils Bodyattack-utbildningen, det var så intressant att få träffa andra som också brinner för träning. Och jag har aldrig haft så ont i min kropp efter två dagars träning.

Andra artiklar

Bli medlem

Bli medlem

Våra flexibla medlemskap finns i många varianter bara för att passa just dig och din träning.