Månadens medarbetare – Josefin Loo

Månadens medarbetare Josefin Loo brukar beskrivas som ”en extrovert norrlänning”. Hon är STC-instruktören som brinner för att sprida träningsglädje. Vi tog en pratstund med Josefin och bad om lite träningstips.

Josefin är född och uppvuxen i Sundsvall, men efter studenten kom suget att prova på något nytt. Då hennes mamma har rötter i Västra Götaland föll det sig naturligt att flytta söderut. Josefin hamnade i Göteborg och fick på jobb på STC i Kungälv, 2017. Sedan dess har hon arbetat som både receptionist och anläggningsansvarig på olika STC-anläggningar i Göteborgsområdet. Idag hittar vi henne i rollen som instruktör på Partille Port och Almedal.

Josefin har en bakgrund som fotbollsspelare men hon berättar även att hon varit lite av en periodare när det kommer till träning.

– Jag var sådan att jag gymmade jättemycket under en period, för att sedan sluta träna helt och hållet under en tid.

Det var tills hon hittade gruppträningen, som verkligen gav henne glädje och fick henne att hålla träningslusten uppe.

– Jag fastnade väldigt mycket för gruppträning för ett par år sedan. Jag gillade rutinen med att träna på specifika dagar, men framförallt var det mycket roligare att träna i grupp än att sitta själv vid en maskin. Och den glädjen jag fick av instruktören vill jag förmedla till andra.

Det ledde i sin tur till att hon började jobba som instruktör på STC. Som instruktör vill hon sprida träningsglädje och visa att träning är till för alla.

– Att jobba som instruktör är väldigt roligt! Det är mycket glädje, kärlek och uppskattning. Passen blir väldigt personliga, även om det är många som gör samma övningar. När jag håller ett pass känns det som att alla är hemma hos mig på party.

För många är det svåraste med träningen att faktiskt komma igång – och sedan upprätthålla en rutin. Där har Josefin några tips.

– Gå på ett fast pass i veckan och gå inte ut för hårt. Och var inte rädd för att testa något nytt. Gör det du tycker är roligt. Gillar du att dansa, testa ett danspass. Men framförallt, man ångrar sig aldrig efteråt! Det är ju så fruktansvärt skönt efter att man har tränat.

Fem snabba...

Favoritövning? – Jag älskar sprint! Högintensiv intervallträning på cykel. Bästa träningslåten? – Blind Faith med Chase & Status featuring Liam Bailey. Vad inspireras du av? – Jag inspireras av folk som arbetar hårt och som inte tar saker för givet. De som kanske tagit en annorlunda och längre väg i livet för att nå dit de vill. Den kämpaglöden inspireras jag av. Bästa mellanmålet? Vaniljkeso med äpple. Ibland kan jag lyxa till det med blåbär. Vad gör du på fritiden? – Jag har gått med i ”padel-sekten” som så många andra. Men annars åker jag hem till familjen i Norrland så fort jag får tillfälle.

Andra artiklar

Bli medlem

Bli medlem

Våra flexibla medlemskap finns i många varianter bara för att passa just dig och din träning.