Månadens medarbetare - Linn Stenberg

Från OS-hopp till gruppinstruktör och blivande fysioterapeut. Möt den före detta judomästarinnan Linn Stenberg som numera lagt bältet på hyllan och älskar att coacha medlemmar för att nå sina träningsmål

I oktober 2019 öppnade STC i Staffanstorp. I samma veva började Linn Stenberg som receptionist och numera är hon även instruktör inom HIIT Cross, HIIT Circle, Tabata och Challange. Linn tycker det bästa med sitt jobb är den fina gemenskapen och ser gymmet som ett andra hem.

– Vi är ett härligt gäng och alla är så glada och positiva. Jag fastnar alltid på vägen hem för jag står och pratar med någon kollega eller medlem. Det brukar ta 40 minuter för mig att ens gå från jobbet.

Linn är oftast positiv och glad och tror att det smittar av sig på både kollegor och medlemmar. Hon älskar att sprida energi och träningsglädje och tycker det är viktigt att ge individuell coaching under passen.

– Jag vill utmana varje individ och inte bara gruppen. Det är viktigt att försöka se alla medlemmar, pressa dem mot sina mål och lyfta deras insatser, säger Linn.

När Linn inte jobbar på STC är hon instruktör för barn och ungdomar i Judo samt pluggar upp betyg för att börja läsa till fysioterapeut till våren. Intresset för sjukgymnastik startade när hon sjäv fick en allvarlig knäskada.

– Jag har tränat judo sedan jag var fem år och har tävlat och tränat kontinuerligt sedan dess. Jag var med i landslaget och är både svensk och nordisk mästare och satsade på OS 2024 i Paris. Men sedan fick jag en allvarlig knäskada där knäskålen hoppade ur led och knäkapslarna gick sönder. Tyvärr kunde jag inte återhämta mig så bra som jag hade hoppats och jag fick lägga OS-drömmarna på hyllan.

Det var förstås en stor besvikelse för Linn att få sin dröm krossad. Men hennes positiva inställning gjorde det enkelt att se det hela från den ljusa sidan. Nu brinner hon istället för att hjälpa andra att nå sina mål.

– Utan knäskadan hade jag inte fått upp intresset för sjukgymnastik eller hittat till gymträningen. Nu kan jag hjälpa medlemmar på gymmet och coacha barn och ungdomar i judo så att de når sina mål. Det är verkligen jätteroligt!

Linn gillar att träna intensivt, sådär så att kroppen skriker av mjölksyra. Favoriten är HIIT-passen där man verkligen pressar kroppen till fullo. Och eftersom hon har tränat hela sitt liv ser hon det som en viktig del för att må bra.

– Jag fungerar inte utan träning och det kommer alltid vara en stor del av mitt liv. Mitt humör blir dåligt om jag inte får träna. Efter egentid på gymmet så får jag energi och blir ”nollad” igen.


**Fem snabba

**

Bästa träningsövning?

– Knäböj med skivstång.

Hälso- eller träningsprofil du gillar? – Denice Moberg. Hon visar bra övningar och ger tips på bra kost.

Bästa mellanmålet?

– Kvarg med granola och banan och Nocco Ice Soda.

Bästa återhämtning? – Aktiv vila, gärna en lugn promenad.


Godaste godiset?

– Surt lösgodis.

Andra artiklar

Bli medlem

Bli medlem

Våra flexibla medlemskap finns i många varianter bara för att passa just dig och din träning.