Månadens medarbetare – Andreas Suneson

Säg hej till månadens medarbetare – Andreas. På bara ett år har han gått från personlig tränare till ansvarig för personlig träning i region Mitt. Förutom variationen tycker Andreas att det bästa med jobbet är att träffa nya människor.

Andreas Suneson har arbetat i gymbranschen i 15 år och sedan augusti förra året jobbar han på STC i Skövde som personlig tränare och träningsinstruktör. Andreas är också nyligen ansvarig för personlig träning i region Mitt, vilket innebär att han åker runt och träffar andra personliga tränare och platschefer, arrangerar event och besöker olika gym.

På frågan om hur Andreas är som personlig tränare svarar han att det beror på vem han har framför sig. Han jobbar med allt från 14-åringar till pensionärer och rehabklienter till elitsatsande. Och det är just variationen och människorna som Andreas tycker är roligast med jobbet.

- Jag älskar att se folk nå sina mål och att skapa nya förutsättningar i och med träningen. Det är roligt att träffa personer som vill uppnå ett mål, förändra sitt liv och fokusera på sig själva. Sådana typer av människor är härliga att ha omkring sig.

Har du något bra tips på om man vill komma i gång med sin träning? - Det viktigaste skulle jag säga är att ta det lugnt i början. Alldeles för många stressar och vill nå sina mål direkt. De börjar med att köra fem pass i veckan och ändrar kosten direkt. Sedan märker de att livspusslet inte går ihop och är tillbaka på ruta ett. Det bästa är att satsa långsiktigt och ta en sak i taget. Det är bra att ha höga mål, men du behöver inte nå dem på en vecka.

Andreas tillägger att det inte är i början som han behövs som mest, utan när det gått några veckor.

- De första veckorna brukar klienterna klara alldeles utmärkt. Det är senare, vecka 8, 9, 10 som är kritiska. Det är då motivationen tryter och motgångarna börjar komma. Det är när de börjar gå tillbaka till gamla rutiner som jag behövs som mest.

Fem snabba… Favoritövning: Dead Bug – en superbra coreövning. Favoritsnack: Cashewnötter funkar alltid, och kvarg! Bästa dagen på veckan: Jag gillar faktiskt tisdagar och onsdagar. Man har kommit i gång med veckan och har en bra feeling. Vad gör du när du inte tränar: Jag gillar att laga mat och baka, och att umgås med familjen!
Roligaste gruppträningsklass: Jag gillar variationen men cirkelklasserna är skoj.

Andra artiklar

Bli medlem

Bli medlem

Våra flexibla medlemskap finns i många varianter bara för att passa just dig och din träning.