Månadens medarbetare – Beatrice Wirström

Centrala Stockholm, STC Hötorget närmare bestämt, är utgångspunkten för Beatrice Wirström. Men genom sitt arbete på STC har hon dagliga kontakter med kollegor i hela landet.

Beatrice är PTA (personlig tränaransvarig) och utbildningskoordinator, som innebär daglig kontakt med kollegor över hela Sverige. Så om du tränar passen STC Cykel, STC Core eller STC Functional är sannolikheten stor att hon utbildat den som håller i passet. Beatrice är delaktig i att styra utbildningarna, för att ständigt utveckla STC:s gruppträningskoncept och säkerställa att STC fortsatt ligger i framkant med träningsalternativen.

– Min roll är ju väldigt bred, lyckligtvis gillar jag i grund och botten att utbilda samt coacha individer. Hela grunduppdraget är att jag utvecklar personal både internt och externt. Jag tar fram aktuellt material och håller i kurser. På STC har jag gjort detta i ungefär ett år.

Resan inom STC för Beatrice Wirström började i juni 2021, men hon hade då redan jobbet inom gym i flera år. Hon har gjort den klassiska resan från receptionist och gymvärd upp till dagens övergripande utbildningsansvar. Detta tack vare ett flertal utbildningar: PT, grupptränare, samtalscoach och även idrottslärare.

– Jag stannade kvar i gymbranschen, men lärarutbildningen gav väldigt goda insikter i allmänhälsa för både barn och vuxna. Det har jag kunnat applicera i min roll på STC, menar Beatrice.

Träning har intresserat henne ändå sedan barnsben. Beatrice spelade handboll i AIK och kom så långt att hon gick idrottsgymnasiet. Vid 21 års ålder byttes fokus dock och riktades mot gym och gruppträning istället.

– Allting rotar sig i lagidrotten, den starka teamkänslan man känner där har jag införlivat i arbetslivet. Det underlättar i mitt arbete, där jag ska förmedla kompetens utifrån pedagogik – men samtidigt väcka nyfikenhet, intresse och driv. Att utstråla entusiasm, visa att man brinner för sin sak och betona det positiva kommer man långt på.

2023 innebär positiva nyheter även på det personliga planet. I mars väntar Beatrice och sambon sitt första barn, så hon ser fram emot en skön föräldraledighet. Men längtar samtidigt redan nu till att få komma tillbaka.

– Jag vet att det kommer hända mycket spännande inom mina områden under detta året. Det kommer gynna både företaget och oss individer. Det ser jag verkligen fram emot, att jobba med de roliga nyheterna när jag börjar igen, säger Beatrice.

Fem snabba: Pass eller gym? Pass. Jag gillar våra STC HIIT-klasser och cykel. Favoritmusik när du tränar? Då vill jag ha lite rock och pop, gärna en härlig blandning. Kött eller fisk? En god köttbit är svårslaget. Utomhus eller inomhus? Utomhus, såklart. Jag älskar alla slags utomhusaktiviteter. Största förhoppning 2023? Jag tror och hoppas att allting bara kan bli bättre.

Andra artiklar

Bli medlem

Bli medlem

Våra flexibla medlemskap finns i många varianter bara för att passa just dig och din träning.