Månadens medarbetare – Camilla Lilja

Om du tränar i Helsingborg eller Höganäs är chansen stor att du träffat Camilla Lilja – anläggningsansvarig och månadens medarbetare.

Camilla har en bred bakgrund inom hälsa och träning. Förutom en utbildning inom hälsopedagogik har hon alltid varit väldigt aktiv. Både fotboll och ridning har varit stora intressen och dessutom har hon tidigare arbetat som gruppträningsinstruktör på gym. Det var därför ett självklart beslut att söka tjänsten som anläggningsansvarig hos STC, en resa som startade för ett och ett halvt år sedan.

- När jag såg platsannonsen tänkte jag: varför inte? Träning har ju alltid varit ett stort intresse för mig, även idag. Det kändes rätt i tiden att komma tillbaka till gymvärlden. Dessutom känns det lyxigt att få arbeta i en så motiverande miljö, säger Camilla.

Dagarna på gymmen är både fartfyllda och varierade. När Camilla inte står i receptionen och hjälper klubbens medlemmar håller hon stenkoll på att gymmen är rena och fräscha och att alla maskiner är säkra och fungerar som de ska. En annan viktig arbetsuppgift är att bygga upp gemenskapen och skapa en härlig, välkomnande miljö – både för personalen och medlemmarna.

- Jag träffar nya människor varje dag vilket är jätteroligt. Att få peppa och stötta nya medlemmar och se hur de utvecklas över tid är otroligt givande och känns meningsfullt. Man kan verkligen se hur deras självförtroende växer. Det känns unikt att få uppleva det på sin arbetsplats varje dag.

Vad ser du fram emot inför 2023? - Jag ser fram emot att köra i gång ett nytt år, en nystart. Och framför allt hoppas jag att ännu fler kommer och tränar hos oss i både Höganäs och Helsingborg. Den senaste tiden har vi satsat en hel del på gymmet i Höganäs och gjort roliga events med prova-på-pass och tävlingar för att få folk att upptäcka vårt gruppträningsutbud. Det ska bli roligt att få välkomna både gamla och nya medlemmar framöver.

Camilla beskriver STC som en öppen och inspirerande miljö med högt i tak, där både personal och befintliga medlemmar är duktiga på att höja varandra och skapa härlig stämning. Till dem som funderat på att börja träna på gym eller precis kommit i gång, har Camilla några peppande råd:

- Försök att se helheten! Du måste inte vara starkast eller snabbast från start. Jag upplever att många ställer så höga krav på sig själva, och det måste man inte göra för att lyckas. Låt saker ta sin tid och gör bara det du känner att du klarar av.

Fem snabba: Pass eller gym? Gym, rygg- och benpassen är favoriterna. Bästa dagen på veckan? Måndagar. Ny vecka, ny energi. Favoritmusik vid träning? Allt! Men gärna musik med tempo. Favorit på julbordet? Jag föredrar julgodis och bakar gärna. Hårda eller mjuka klappar? Presentkort på STC, så klart!

Andra artiklar

Bli medlem

Bli medlem

Våra flexibla medlemskap finns i många varianter bara för att passa just dig och din träning.